Mucenieku iedzīvotāji vēstulē Straujumai pauž bažas par bēgļiem savā ciemā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ropažu novada Mucenieku iedzīvotāji ir nosūtījuši vēstuli Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), aicinot viņu uz tikšanos ar Mucenieku iedzīvotājiem, lai pārrunātu situāciju par patvēruma meklētāju uzņemšanu un esošajā situācijā aicinātu ievērot vietējo iedzīvotāju tiesības. Iedzīvotāji vēstulē cita starpā arī pauž bažas par savu drošību un par to, ka patvēruma meklētājiem ir lielākas privilēģijas.

Vēstuli parakstījuši 430 Mucenieku ciema iedzīvotāji. «Mēs, Muceniekos dzīvojošie ciema iedzīvotāji, esam kategoriski pret valdības nerēķināšanos ar ciema vietējiem iedzīvotājiem, viņu interesēm un vajadzībām. Patvēruma meklētāju uzņemšana nav viegli un vienkārši risināms jautājums, taču visupirms valdībai ir jāņem vērā savu pilsoņu, vietējo iedzīvotāju tiesības un intereses,» norādīts Straujumai nosūtītajā vēstulē.

Iedzīvotāji vēstulē norāda, ka

nav pret patvēruma meklētāju uzņemšanu, taču uzskata, ka «nav pareizi izmitināt vienuviet tik lielu skaitu patvēruma meklētāju, nav pareizi, ka viņi var brīvi un neierobežoti pārvietoties pa ciema teritoriju

un izmanto ciema infrastruktūru, kuru tagad baidās izmantot vietējie ciema iedzīvotāji, piemēram, ja stadionā atrodas ievērojams skaits patvēruma meklētāju, vietējie bērni baidās iet uz stadionu un tur atpūsties.»

Iedzīvotāji vēstulē arī pauž bažas par savu bērnu drošību. «Jau pašlaik baidāmies laist savus bērnus vienus vakaros laukā spēlēties, jo laukā ir tumšs un pa ciemu klīst jauni, nepazīstami, svešzemju vīrieši. Iedzīvotāji ir saskārušies ar situācijām, kad jaunām sievietēm šķiet, ka viņām seko, ir bailes doties pastaigās uz vietējo mežu, jo tur baros pa diviem un vairākiem kopā pastaigājas patvēruma meklētāji,» norādīts vēstulē.

Tāpat iedzīvotāji norāda uz «privilēģijām», kas esot pieejamas patvēruma meklētājiem, bet kas netiek nodrošināts vietējiem iedzīvotājiem un nodokļu maksātājiem.

«Mūsuprāt, nav normāli, ka patvēruma meklētājiem viņu centrā ir pieejama sporta zāle, bērnu rotaļu istaba, bet mums, šī ciema iedzīvotājiem un saimniekiem, nav ne sporta zāles, ne labiekārtota stadiona, kuru jau šobrīd dalām ar patvēruma meklētājiem, savukārt pašvaldībai mūsu nodokļu maksātāju nauda būs jātērē, apmaksājot sociālos pabalstus un nodrošinot patvēruma meklētājus ar mājokli Ropažu novadā,» teikts vēstulē.

«Mēs, Mucenieku ciema iedzīvotāji, vēlamies zināt, cik, cik ilgi un kādi patvēruma meklētāji Muceniekos atradīsies, kāds būs viņu dienas režīms, kādi ir valdības plāni par patvēruma meklētāju uzņemšanu un integrāciju. Vai Muceniekos tiks veidota slēgta tipa patvēruma meklētāju izmitināšanas iestāde vai arī nē. Mēs gribam zināt, kāda ir mūsu ciema attīstības nākotne,» bažas valdības vadītājai pauž Mucenieku iedzīvotāji.

Uz tikšanos ar iedzīvotājiem Straujuma aicināta 25.novembrī plkst.19 Muceniekos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu