Par vardarbību pret bērniem vienas nedēļas laikā zvanīts 600 reizes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa 116111 rīkotās akcijas «Redzi, dzirdi? Nepaliec vienaldzīgs!» pirmajā nedēļā, no 9. līdz 15.novembrim, saņemti 617 zvani un sniegtas 298 konsultācijas.

Kā aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Viktorija Buraka, 24 gadījumos zvanītāji stāstījuši par emocionālu vardarbību, tai skaitā 12 gadījumos par mobingu skolas vidē. 13 gadījumos zvanītāji informējuši par fizisku vardarbību.

Jau ziņots, ka akcijas laikā bērni, vecāki un pedagogi var zvanīt, lai ziņotu un konsultētos par emocionālās vai fiziskās vardarbības gadījumiem (mobingu). Akcija norisināsies līdz 27.novembrim.

Zvanītāji varēs saņemt psiholoģisku palīdzību un atbalstu. Nepieciešamības gadījumā informācija par iespējamu vardarbību tiks nodota VBTAI inspektoriem un citām institūcijām, lai veiktu tālākās darbības konstatēto pārkāpumu novēršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu