Tuvāko nedēļu laikā LRA gaida skaidrību partiju viedoklī par Mūrnieces atbilstību amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Divu līdz trīs nedēļu laikā jābūt skaidram Saeimas partiju viedoklim par Latvijas Reģionu apvienības (LRA) rosinājumu izteikt neuzticību parlamenta priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), sacīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Iepriekš, tiekoties ar partiju līderiem, Liepiņš saņēma atbildi, ka vispirms jāsarīko kopīga tikšanās ar pašu Mūrnieci. Tā esot notikusi, taču pēc sarunas politiķim radusies pārliecība, ka Mūrniece nav gatava nopietni izvērtēt savas rīcības veidu un saturu. Arī uz LRA aicinājumu bez mediju klātbūtnes atvainoties par politiskajam spēkam veltītajiem aizskarošajiem izteikumiem, Saeimas priekšsēdētāja esot mudinājusi šo lūgumu izteikt rakstiski. Tas liecina par Mūrnieces domāšanas un darba stilu, piebilda Liepiņš.

Komentējot Saeimas priekšsēdētājas 18.novembra runu, Liepiņš atzīmēja, ka to var vērtēt dažādi, taču, viņaprāt, tā nav augstas valsts amatpersonas cienīga, jo ar saviem izteikumiem politiķiem ir jāmotivē cilvēki. Viņš piekrīt «Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas kritikai par Mūrnieci, ka tā vietā, lai piedalītos krīzes gadījumiem veltītās mācībās, Saeimas spīkere esot stādījusi tulpes. «Reti kurš uzskata, ka tā bija pareiza rīcība,» norādīja LRA frakcijas vadītājs.

Politiķis plāno nākamnedēļ aicināt uz tikšanos Saeimā pārstāvēto partiju pārstāvjus, lai turpinātu apspriest šo jautājumu,

taču uzsver, ka svarīgāk ir pārrunāt to politisko spēku frakcijām iekšienē. Šonedēļ nebūs iespēja rīkot šādas sarunas, jo Liepiņš būs izbraucis. LRA frakcijas vadītājs arī norādīja, ka pašlaik aktuālāki ir vairāki citi jautājumi, piemēram, valsts budžeta pieņemšana.

Jau vēstīts, ka, lai virzītu izskatīšanai jautājumu par neuzticības izteikšanu Mūrniecei, nepieciešami desmit deputātu paraksti, savukārt LRA Saeimā ir pārstāvēta ar astoņiem parlamentāriešiem. Liepiņš gan uzsver, ka šajā gadījumā nav diskusija par tikai vēl divu parakstu iegūšanu. LRA neesot tik vienkāršs mērķis kā šā jautājuma likšana uz balsošanu, jo tas ir pārāk augsts amats.

Pamatojot Mūrnieces atlaišanas nepieciešamību, Liepiņš oktobrī cita starpā norādīja, ka Saeimas priekšsēdētājas profesionālā darbība un pēdējā laika rīcība nav viņas augstajam amatam atbilstoša.

«Viņas selektīvā attieksme pret Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, vienpersoniskā lēmumu pieņemšana un visbeidzot klaja, publiska melošana, nomelnojot mūsu frakcijas biedrus, ir pilnībā nepieņemama un pārkāpj jebkādas vispārpieņemtas uzvedības normas. Šajā situācijā mums nekas cits neatliek kā izvērtēt Mūrnieces atbilstību ieņemamam amatam un lemt par neuzticības izteikšanu viņai,» iepriekš pauda LRA frakcijas vadītājs.

Savukārt Mūrniece kā nepamatotu noraida LRA pausto kritiku,

bet ierosinājumu par viņas atbrīvošanu no amata Saeimas priekšstāve saista ar nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK priekšlikumu par deputātu algu iesaldēšanu. «Manā skatījumā LRA vēlētos iekļauties valdībā, tomēr pašlaik uzvedas kā mazi bērni, kas cenšas sev pievērst uzmanību, parādot, ka sirgst ar akūtu uzmanības deficīta sindromu,» aģentūrai LETA iepriekš sacīja Mūrniece, komentējot LRA iniciatīvu par viņas atcelšanu no amata.

Kā ziņots, Āboltiņa ceturtdien norādīja, ka, izmantojot 18.novembra Saeimas svinīgās sēdes uzrunu nacionālās apvienības labā, Mūrniece veltījusi «spļāvienu sejā» pārējām partijām.

Jau vēstīts, ka Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece 18.novembrī uzrunā Saeimas svinīgajā sēdē, kas bija veltīta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai, cita starpā aicināja partijas izbeigt iekšējās cīņas, lai neradītu liekus draudus valsts pastāvēšanai, kā arī atgādināja un mudināja atbalstīt virkni savas pārstāvētās partijas politisko uzstādījumu, piemēram, aicinot pāriet uz izglītību tikai valsts valodā un pārvērtēt bēgļu uzņemšanas plānus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu