Pie Saeimas protestēs pret plānoto 21% PVN piemērošanu kultūras un izklaides pasākumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/LaPPApasakumi

Protestējot pret ieceri no 2016.gada janvāra kultūras un izklaides pasākumiem piemērot pievienotās vērtības nodokli (PVN) 21% apmērā, rīt, 24.novembrī, plkst.9.30 pie Saeimas norisināsies sapulce «Par atbalstu kultūras pasākumiem!», liecina sociālajā tīklā «Facebook» publicētā informācija.

Protesta pasākumu rīko Latvijas Pasākumu producentu asociācija (LaPPA). Uz sapulci aicināti kultūras pasākumu rīkotāji, mūziķi, kultūras darbinieki un pasākumu apmeklētāji.

«Plkst.10 notiks izšķirošā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde, kurā tiks pieņemts gala lēmums, vai piemērot 21% PVN ieejas biļetēm dažādiem kultūras pasākumiem, kurus rīkos privātie organizatori un mūziķi paši. [..] Nepalieciet malā, jo tikai kopā mums ir spēks,» mudina sapulces iniciatori.

Kā aģentūru LETA informēja LaPPA pārstāvji, sapulce «Par atbalstu kultūras pasākumiem!» ir saskaņota ar Rīgas domes atbildīgajām institūcijām.

Jau ziņots, ka Latvijas kultūras dzīves dalībnieki atklātā vēstulē, ko parakstījusi 241 persona, aicina valsts augstākās amatpersonas nepieļaut 21% PVN piemērošanu kultūras un izklaides pasākumiem. Tās iniciatori kā kompromisu piedāvā visiem Latvijā strādājošiem pasākumu rīkotājiem vienādu PVN samazināto likmi 12% apmērā, līdzīgi kā tas ir grāmatniecības un tūrisma nozarei.

Toties sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» notiek parakstu vākšana par samazinātas PVN likmes 12% piemērošanu kultūras un izklaides pasākumu ieejas biļetēm. Patlaban no nepieciešamajiem 10 000 parakstu savākts nepilns 1000 parakstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu