Aptauja: vairums neiebilstu, ka citas kultūras pārstāvis būtu viņu ģimenē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums Latvijas iedzīvotāju jeb 58,14% neiebilstu, ka citas kultūras pārstāvis kļūtu par viņu ģimenes locekli, liecina Biznesa augstskolas «Turība» Komunikācijas fakultātes veiktās aptaujas dati.

Respondentiem arī jautāts, vai viņiem nebūtu iebildumu, ja citas kultūras pārstāvis būtu viņu biznesa partneris, – 72,53% aptaujāto norādījuši, ka viņiem nebūtu iebildumu. Uz jautājumu, vai nebūtu iebildumu, ja citas kultūras pārstāvis strādā vai studē kopā ar respondentu, 72,82% aptaujāto atbildējuši, ka nav iebildumu. Apgalvojumam «man nav iebildumu, ja citas kultūras pārstāvis dzīvo man kaimiņos» piekrituši 63,64% aptaujāto.

Tāpat respondentiem piedāvāti dažādi apgalvojumi, kas saistīti ar atvērtību un spēju pieņemt citas kultūras pārstāvjus.

Rezultātā secināts, ka 76,92% aptaujāto nevēlas, lai citas rases pārstāvis nes Latvijas Dziesmu svētku karogu. 59,75% respondentu būtu iebildumi, ja citas kultūras pārstāvis būtu viņu interešu pārstāvis parlamentā. 56,45% aptaujāto nepiekrīt, ka atvērtas robežas vairo vispārējo labklājību. Savukārt 74,23% aptaujāto piekrīt apgalvojumam, ka nācijas pastāvēšana nākotnē ir atkarīga no nācijas piederīgajiem.

Pētījumā piedalījies 1001 respondents – latvieši, krievi, baltkrievi, lietuvieši, poļi, ukraiņi, ebreji un čigāni visā Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu