Rinkēvičs: Turcija vairākas reizes brīdinājusi, ka Krievija pārkāpj tās gaisa telpu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vērtējot Krievijas triecienlidmašīnas «Su-24» notriekšanu, jāņem vērā, ka Turcija vairākas reizes norādījusi, ka Krievija pārkāpusi tās gaisa telpu, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš akcentēja, ka katrai valstij ir tiesības aizsargāt savas robežas.

Vienlaikus ministrs izteica cerību, ka Turcija un Krievijas notikušo incidentu risinās sarunu ceļā.

Otrdien Turcija sasauca NATO vēstnieku sanāksmi, lai sniegtu informāciju par incidentu, kurā tika notriekta Krievijas triecienlidmašīna «Su-24».

Ārlietu ministrija norādījusi, ka Turcija sanāksmē partneriem sniegusi nepieciešamo informāciju un pēc tās radusies izpratne par notikušā apstākļiem.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Turcija otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu uz Sīrijas robežas, taču abiem pilotiem izdevies katapultēties, un, pēc neapstiprinātām ziņām, viens no viņiem gājis bojā. Lidmašīna gaisā eksplodēja un aizdegās, un degošais lidaparāts nokrita uz kāda turkmēņu apdzīvota kalna abu valstu robežas Sīrijas pusē, ziņoja telekanāli «CNN-Turk» un NTV.

Lidmašīna nogāzās turkmēņu telšu pilsētiņā Latakijas provinces Jamadi ciemā. Lidmašīnas piloti paspēja katapultēties.

Turcijas armija pavēstīja, ka lidmašīna pārkāpusi gaisa telpu, lai gan desmit reizes piecu minūšu laikā tikusi brīdināta to nedarīt. To notrieca divi Turcijas iznīcinātāji F-16, kas patrulēja uz robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu