Krasta apsardze varēs veikt alkohola pārbaudes jūrniekiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Krasta apsardzes amatpersona turpmāk varēs nodrošināt alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu klātbūtnes pārbaudi jūrniekiem, kā arī pieprasīt kuģa apkalpei sniegt paskaidrojumus par iespējamu pārkāpumu, liecina likumprojekts, kuru ceturtdien, 26.novembrī, iecerēts izsludināt valsts sekretāru sanāksmē.

Noteikumu projekts paredz, ka ne tikai jūras vides pārvalde varēs pieprasīt Krasta apsardzei kuģa aizturēšanu jūrā, bet jebkura iestāde, kuras kompetencē ir izskatīt jautājumus par kuģa pārkāpumiem, kas saistīti ar miermīlīgas caurbraukšanas principu neievērošanu, kuri noteikti 1982.gada Jūras tiesību konvencijas 19.pantā.

Noteikumu projektā noteikts, kas tiek pārbaudīts, veicot kuģa pārbaudi, lai konstatētu, vai kuģis atbilst Latvijas Republikas un starptautiskajiem tiesību aktiem. Noteikumu projektā arī paredzēts, ka Krasta apsardzes amatpersona nodrošina alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu klātbūtnes pārbaudi jūrniekiem.

Krasta apsardzes amatpersonai būs tiesības pieprasīt, lai kuģa apkalpe sniegtu paskaidrojumus par iespējamu pārkāpumu un fiksēt lietiskos pierādījumus, lai iestādei, kas ir tiesīga izskatīt pārkāpumus, būtu pierādījumi, lai konstatētu vai noticis pārkāpums, par kuru likumā ir paredzēta atbildība, kā arī citas procesuālas darbības, kas saistītas ar kuģa apskates noformēšanu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka oktobrī Latvijas piekrastē uz sēkļa uzskrēja tankkuģis. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka 1962.gadā dzimušais kuģa kapteinis bijis smagā alkohola reibumā - viņa izelpā konstatētas 2,34 promiles alkohola .

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu