Vāc ziedojumus Garkalnes avārijā vissmagāk cietušo bērnu rehabilitācijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sociālajā tīklā «Facebook» tiek vākti ziedojumi Garkalnes avārijā vissmagāk cietušā riteņbraucēja rehabilitācijai, tikmēr Rīgas pašvaldībā, kas solījusi atsaukties papildu līdzekļu nepieciešamības gadījumā, neviens nav vērsies, noskaidroja aģentūra LETA.

Komanda «Sportlife Cycling Team» vietnē norādījusi, ka riteņbraucēju grupā, kura cieta nesenajā avārijā Garkalnē, bija arī «divi mūsu sportisti, kuriem fiziskās traumas salīdzinoši vieglākas. Lielāks tieši ir psiholoģiskais pārdzīvojums».

Ierakstā norādīts, ka «vissmagāk pašlaik klājas divpadsmitgadīgajam Dmitrijam, kurš atgūstas no smagām traumām. Dmitrija vecāki un mēs lūdzam jūsu palīdzību, lai puika ātrāk un pilnvērtīgāk atgūtos».

Šim nolūkam Dmitrija tēvs ir atvēris ziedojumu kontu, lai vāktu līdzekļus dēla rehabilitācijai.

Ģimene priecāsies par katru eiro, lai dēls maksimāli atgūtos no traumām.
Ziedojuma konts: LV90HABA0551040920660
Vārds, uzvārds: Aleksandrs Ivanovs
Mērķis: Dmitrija Ivanova rehabilitācijai

Novembra sākumā 30 000 eiro Garkalnes avārijā cietušo jauniešu rehabilitācijai un 12 sporta velosipēdu iegādei turpmākiem treniņiem lēma piešķirt Rīgas pašvaldība. Rīgas Riteņbraukšanas skolai pēc avārijas nepieciešami 12 jauni sporta velosipēdi, kas maksā 1500 līdz 2000 eiro katrs. Savukārt 10 000 eiro nepieciešami negadījumā smagāk cietušo audzēkņu rehabilitācijas izdevumu segšanai.

Rīgas Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna jau iepriekš skaidroja, ka šie līdzekļi smagāk cietušo jauniešu rehabilitācijas pasākumiem plānoti līdz gada beigām. Vienlaikus viņa norādīja, ka pēc vajadzības līdzekļi rehabilitācijai no pašvaldības varētu tikt piešķirti arī nākamgad.

Vīksna šodien apliecināja, ka pašreiz pašvaldībā neviens no avārijā cietušajiem, cietušo tuviniekiem vai Rīgas Riteņbraukšanas skolas pēc papildu palīdzības nav vērsies. Viņa norādīja, ka gadījumā, ja šāds iesniegums tiks saņemts, pašvaldība to noteikti izvērtēs.

Vīksna apliecināja, ka jau piešķirtie līdzekļi paredzēti smagāk cietušo jauniešu rehabilitācijai līdz šā gada beigām. Cik kopumā līdzekļu varētu būt nepieciešami jauniešu atlabšanai, pašvaldībā nav zināms.

Kā ziņots, 26.oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai «Scania» saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā brauca 12 gadus vecs zēns, kurš cieta vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi. Rīgas rajona tiesa Polijas pilsonim iepriekš nolēma piemērot apcietinājumu, tomēr Rīgas apgabaltiesa 23.noembrī nolēma šoferi atbrīvot. Jautāts, kāpēc notika sadursme un kā tas notika, vīrietis aģentūrai LETA nevarēja atbildēt, norādot, ka līdz pat šim brīdim viņš nevar pateikt, kas notika, bet «diemžēl avārija notika», un viņš ļoti pārdzīvo šo situāciju. Vīrietis uzsvēra, ka nekādā gadījumā no izmeklēšanas viņš neizvairīsies.

Patlaban Polijas pilsonis var doties atpakaļ uz mājām, bet viņam jāierodas Latvijā pēc tiesībsargājošo iestāžu pieprasījuma.

Par ticamāko Garkalnes avārijas iemeslu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris Latvijas Radio nosauca distances neievērošanu aiz citas kravas automašīnas, jo Polijas kravas auto vadītājs nav spējis nobremzēt pirms riteņbraucēju grupas. Kā stāstīja Teteris, sākotnējā informācija liecina, ka negadījuma galvenais iemesls bija drošas distances neievērošana starp Polijas kravas automašīnu un priekšā braucošo kravas auto. Kad priekšā braucošais auto mainījis braukšanas joslu, Polijas autovadītājs tuvu savā priekšā ieraudzījis riteņbraucēju grupu, kuras priekšā vairs nav spējis nobremzēt.

Šo versiju kā ticamāko Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» iepriekš apstiprināja arī Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, kurš piebilda, ka dati, kas iegūti no kravas automobiļa tahogrāfa, norāda arī uz atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu