Kozlovskis: Nevaram apsolīt atrisināt visas Mucenieku problēmas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nevaram apsolīt atrisināt visas Mucenieku ciema sadzīviskās problēmas, bet valdība var atbalstīt virzību uz Eiropas Savienības līdzekļu piesaisti multifunkcionāla kultūras centra izveidei, pēc tikšanās ar ciemata iedzīvotājiem sacīja Ministru prezidentes pienākumu izpildītājs iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš norādīja, ka notikušās diskusijas ar iedzīvotājiem publiskā daļa bijusi ļoti emocionāla un «ar ziediem mūs noteikti nesagaidīja». Kozolovskis iedzīvotājus informēja, ka saistībā ar drošības situāciju kopš 1999.gada, kad tika izveidots patvēruma meklētāju uzņemšanas centrs «Mucenieki», nav bijis tāds konflikts ar centra iemītniekiem, kurā būtu iesaistīta policija.

Politiķis gan apliecināja gatavību ņemt vērā iedzīvotāju satraukumu par drošību.

Pēc oficiālās tikšanās individuālās sarunas bijušas mierīgākas, iedzīvotājiem norādot uz praktiskas dabas trūkumiem viņu dzīvesvietā. Tika minētas tādas problēmas, kā, piemēram, neremontētas kāpņu telpas un neapgaismotas ielas. Kozlovskis skaidro, ka nevar apsolīt risinājumu konkrētajām problēmām, taču, piemēram, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji ir gatavi sniegt atbalstu Eiropas Savienības līdzekļu piesaistei multifunkcionāla kultūras centra izveidei Muceniekos, kur varētu notikt gan ar kultūru, gan izglītību saistīti pasākumi. Šāda projekta īstenošana gan būtu atkarīga arī no Ropažu novada domes iesaistīšanās, skaidroja ministrs.

Kozlovskis norādīja, ka viņš un valdība ir gatava arī turpmākam dialogam, lai gan uz katru pasākumu ierasties varētu arī nebūt iespējams.

Kā ziņots, Kozlovska tikšanās laikā ar Mucenieku iedzīvotājiem dominēja jautājumi par drošību. Sarunas laikā ministram tika uzdoti daudzi, arī emocionāli jautājumi un kopumā tikšanās noritējusi labi, aģentūrai LETA apliecināja biedrības «Attīstības centrs Mucenieki» vadītājs Normunds Vagalis.

Viņš teica, ka Kozlovskis solījis, ka tiks izvērtēts jautājums par iespēju sabiedriskajam transportam tieši iebraukt Muceniekos. Tas ir ar drošību saistīts jautājums, lai bērniem un sievietēm nebūtu mājās jānāk ceļa gabals no šosejas, skaidroja Vagalis.

Kā ziņots, Straujuma šonedēļ uzturas vizītē Ķīnā, tāpēc Mucenieku ciema iedzīvotāju kolektīvais iesniegums par patvēruma meklētāju uzņemšanu Muceniekos Ministru prezidentes uzdevumā nosūtīts iekšlietu ministram un Ministru prezidenta pienākumu izpildītājam Kozlovskim ar lūgumu piedalīties pārrunās ar ciema iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka vēstuli premjerministrei parakstījuši 430 Mucenieku ciema iedzīvotāji.

«Mēs, Muceniekos dzīvojošie ciema iedzīvotāji, esam kategoriski pret valdības nerēķināšanos ar ciema vietējiem iedzīvotājiem, viņu interesēm un vajadzībām. Patvēruma meklētāju uzņemšana nav viegli un vienkārši risināms jautājums, taču visupirms valdībai ir jāņem vērā savu pilsoņu, vietējo iedzīvotāju tiesības un intereses,» norādīts Straujumai nosūtītajā vēstulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu