Aptauja: Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju atbalsta ideju atjaunot robežkontroli visā ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Lielākā daļa - 70% - Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta izskanējušo ideju atjaunot robežkontroli visā Eiropas Savienībā (ES), liecina pētījumu kompānijas TNS un telekanāla LNT veiktā aptauja.

35% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pauda pārliecinošu atbalstu idejai Šengenas zonā atjaunot robežkontroli un tikpat norādījuši, ka drīzāk atbalsta šādu ideju.

Tikmēr ceturtā daļa jeb 24% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā pauž noliedzošu viedokli pret ideju atjaunot robežkontroli visā ES, tostarp Šengenas zonā, tostarp 14% aptaujāto kā savu atbildi norādījuši «drīzāk nē», bet 10% - «noteikti nē». Savukārt 6% iedzīvotāju nav pauduši konkrētu nostāju šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica laikā no šā gada 17. līdz 19.novembrim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau vēstīts, ka ES dalībvalstis piektdien atbalstīja Francijas ierosinājumu fundamentāli pārskatīt Šengenas vienošanos un nolēma nekavējoties pastiprināt visu ceļotāju, tostarp Eiropas valstu pilsoņu, pārbaudi uz Šengenas zonas ārējām robežām.

Francija arī aicinājusi ātrāk izveidot ES mēroga sistēmu gaisa satiksmes pasažieru datu apkopošanai un radīt starptautisku koalīciju cīņai pret teroristisko grupējumu «Islāma valsts», kas uzņēmies atbildību par teroraktiem Parīzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu