Pētījums: Populārākā izklaide svētkos ir TV skatīšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienās aktuāla ir ne vien dāvanu pirkšana, bet arī kvalitatīva brīvā laika pavadīšana, un kā populārāko nodarbi svētku brīvdienās teju puse aptaujāto norāda TV kanālos piedāvāto filmu par Ziemassvētku un Jaunā gada tēmu skatīšanos, teikts telekomunikāciju operatora «Lattelecom» veiktā pētījumā.

Kā rāda pētījuma dati, 49% respondentu norāda, ka svētku brīvdienās skatās TV kanālos piedāvātās filmas par Ziemassvētku un Jaunā gada tēmu, ģimenes pusdienas ārpus mājas bauda 42% aptaujāto, savukārt 29% iedzīvotāju dodas izklaidēties brīvā dabā.

Tāpat svētkos tiek novērtēts televīzijas pakalpojumu sniedzēju piedāvātais saturs, piemēram, koncertu ieraksti, ko skatās katrs ceturtais.

Kā stāsta «Lattelecom» komercdirektors Gusts Muzikants, svētkos lielākā daļa iedzīvotāju izvēlas dažādus atpūtas veidus, taču TV skatīšanās noteikti ir kļuvusi par neatņemamu brīvdienu sastāvdaļu. «Tādēļ jauno tehnoloģiju loma televīzijas izvēlē kļūst arvien būtiskāka, lai skatītājs ērti un jebkurā laikā varētu izvēlēties sev vistīkamāko raidījumu, filmu vai pārraidi. Tāpat arī saturs kļūst svarīgāks par televīzijas operatoru piedāvātu kanālu skaitu.»

Lai arī svētku laikā filmas un koncerti ir iecienītākais saturs, aptaujātās sievietes norāda, ka labprāt skatītos arī bērnu raidījumus, kamēr vīrieši vairāk novērtētu populārzinātniskos un sporta raidījumus.

«Snapshots» pētījums veikts 2015.gada novembrī, aptaujājot 701 respondentu no visas Latvijas.

SIA «Lattelecom» ir viens no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, kurš pieder VAS «Privatizācijas aģentūra» - 51% un Dānijā reģistrētajam «TeliaSonera» piederošajam uzņēmumam «Tilts Communications» - 49%. 2014.gadā uzņēmums apgrozīja 165 miljonus eiro, bet nopelnīja 30,3 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu