Daudzbērnu ģimenēm pieskaitīs arī pilngadīgos bērnus līdz 24 gadiem, ja viņi mācās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk daudzbērnu ģimeņu jēdzienu attiecinās arī uz pilngadību sasniegušiem bērniem, kuri turpina mācīties vispārējās, profesionālās vai augstākās izglītības iestādē, kamēr viņi sasniedz 24 gadu vecumu, paredz ceturtdien Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā.

Līdz šim likumā bija noteikts, ka daudzbērnu ģimene ir ģimene, kura aprūpē trīs vai vairāk bērnus, tai skaitā audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus bērnus.

Pašvaldībām līdz nākamā gada beigām būs jānodrošina saistošo noteikumu atbilstība šiem grozījumiem.

Paredzēts, ka pieņemtie grozījumi dos iespēju saņemt dažādus valstī un pašvaldībā esošos atvieglojumus un pakalpojumus plašākam daudzbērnu ģimeņu lokam. Grozījumi nostiprina daudzbērnu ģimenes kartes, kas ļaus saņemt dažādas atlaides, izmantojot pakalpojumus, kurus piedāvā valsts un privātie uzņēmumi Latvijā.

Latvijā pērnā gada janvārī bija 365 169 bērni vecumā līdz 18 gadiem, savukārt jauniešu skaits vecumā no 18 līdz 24 bija 174 605, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Kopējais bērnu skaits daudzbērnu ģimenēs 2014.gada 1.septembrī Latvijā bija tuvu 116 tūkstošiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu