VUGD aicina adventa laikā rūpēties par ugunsdrošību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Sagaidot pirmo adventes svētdienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina rūpēties par ugunsdrošību, lai no mazas svecītes neizceltos liels ugunsgrēks, informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Pagājušajā gadā Adventa laikā ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 11 ugunsgrēkus, kuros sveču degšanas rezultātā bija aizdedzies adventa vainags vai Ziemassvētku eglīte. Septiņi degošas sveces izraisīti ugunsgrēki tika dzēsti dzīvojamās telpās, divi tirdzniecības telpās un divi – biroja telpās. 2013.gadā šādos ugunsgrēkos cieta divi cilvēki, bet 2014.gadā trīs tika izglābti. Šogad pirmais ugunsgrēks, kurā dega Ziemassvētku eglīte, tika reģistrēts jau 1.janvārī neilgi pēc pusnakts Jūrmalā.

Gribuste uzsvēra, ka vairumā gadījumu adventa vainagi sastāv no degtspējīgiem materiāliem un tie, līdzīgi kā telpās novietotas Ziemassvētku eglītes, viegli aizdegas no bez uzraudzības atstātas sveces liesmas.

Lai degoša svece neizraisītu ugunsgrēku, VUGD aicina pirms sveces aizdegšanas, to atbrīvot no visa veida iepakojuma, sveces stabili novietot uz nedegošas virsmas, pārliecināties, vai svece atrodas drošā attālumā no degtspējīgiem priekšmetiem un lietām: audumiem, mēbelēm, aizkariem, nenovietot sveces citu siltuma avotu tuvumā, piemēram, uz televizoriem, radiatoriem, iekurtām krāsnīm vai kamīniem, nepieļaut liesmas nonākšanu tiešā saskarē ar dekoratīvajām sveču aplikācijām, svečturiem, stiklu, jo karstuma ietekmē tie var saplīst, kā arī ievērot dažādus citus drošības pasākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu