Skolotāju bažām ir pamats: ministrija nav izpildījusi mājas darbu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

«Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jauno pedagogu darba samaksas moduli pārstrādājusi 10 reizes. Jaunos priekšlikumus sola izziņot šā gada 7. decembrī. Uzskatām, šī situācija ir traģiska,» pauž Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība portālam TVNET.

Rīgas Valsts tehnikuma pedagoģe, maketēšanas speciāliste TVNET pauž bažas, ka nav zināms, kādu algu saņems nākamgad, ieviešot jauno darba samaksas moduli. Neviens neko nav ziņojis.

Speciālās izglītības pedagoģe tehnikumā pasniedz praktiskās nodarbības, 13 kontaktstundas nedēļā. Papildus tehnikumam palīdz ar maketēšanu un sniedz praktiskās konsultācijas speciālās izglītības skolēniem/studentiem.

LIZDA skaidro, ka IZM plāno speciālās izglītības pedagogiem maksāt algas atkarībā no skolēnu/studentu skaita gadā. Tomēr šobrīd ministrija plāno piedāvāt jaunus priekšlikumus. Vairāk informācijas, skaidrības nav.

Viens no pedagogu darba samaksas jaunā modeļa paredzētajiem pamatprincipiem ir pāreja uz kopējo apmaksāto pedagoga darba laiku – 36 apmaksātām darba stundām nedēļā. Līdz ar to visas izglītības programmas īstenošanas plānā iekļautās mācību sastāvdaļas – teorētiskās un praktiskās nodarbības, kvalifikācijas prakse, eksāmeni profesionālajos mācību priekšmetos, konsultācijas eksāmeniem, patstāvīgais darbs ar audzēkņiem, eksāmenu vadīšana vispārizglītojošajos mācību priekšmetos tiek ietvertas kopējā apmaksātā darba laikā.

Pedagoga darba slodzi plāno izglītības iestādes vadītājs sadarbībā ar pedagogu,

nosakot darba pienākumus gada laikā un vienojoties par darba laiku, kas nepieciešams pienākumu izpildei.

Šobrīd nav noteikts datums, ar kuru varētu ieviest pedagogu jauno darba samaksas modeli. LIZDA uzskata, ka ir pārāk daudz nepilnību IZM piedāvātajā projektā, lai to varētu ieviest ar 2016.gada 1.septembri. «Uzskatām: lai realizētu reformas, ir nepieciešams papildu finansējums izglītības nozarei.»

Izglītības un zinātnes ministrija TVNET lūdz pagaidīt atbildes, kā darba samaksa tiks aprēķināta profesionālās izglītības pedagogiem, līdz 7. decembrim, kad tiks pilnībā sagatavoti jaunie priekšlikumi pedagogu darba samaksai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu