Cittautiešiem 9.maija svinēšana mazāk svarīga par Jauno gadu un Līgo svētkiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.shutterstock.com/

Cittautiešiem Krievijā atzīmētās «Uzvaras dienas» svinēšana 9.maijā ir mazāk svarīga par Jauno gadu un Līgo svētkiem, liecina jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti.

Lūgti nosaukt, kuri trīs ir iedzīvotājiem nozīmīgākie svētki, latvieši biežāk nekā cittautieši minējuši Ziemassvētkus, Līgo svētkus un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu 18.novembri. Tikmēr cittautiešiem iecienītāki svētki ir Jaunais gads, «Sieviešu diena» 8.martā, Lieldienas un Krievijā atzīmētā «Uzvaras diena» 9.maijā, aģentūru LETA informēja «DNB bankas» sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa.

Ziemassvētkus kā svarīgus svētkus nosaukuši 73% latviešu un 52% cittautiešu, savukārt Jaunais gads svarīgāks ir cittautiešiem - to kā svarīgus svētkus nosaukuši 58% latviešu un 84% cittautiešu. Jāņi ir svarīgi 57% latviešu un 31% cittautiešu, bet Lieldienas - 39% latviešu un 49% cittautiešu.

No minētajiem četriem svētkiem, no kuriem trīs ir saistīti ar latviešu tautas un kristīgajām tradīcijām, visai ievērojami popularitātē atpaliek divi padomju laikā ieviesti svētki - «Sieviešu diena», kas ir svarīga 24% cittautiešu un tikai 8% latviešu, un 9.maijs, kuru kā svarīgus svētkus nosaukuši 22% cittautiešu un tikai 1% latviešu.

Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu 18.novembrī kā svarīgus svētkus nosaukuši 19% latviešu un tikai 3% cittautiešu, bet Lāčplēša dienu - 6% latviešu un 1% cittautiešu.

«DNB Latvijas barometrs» ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu