Gapoņenko pašlaik atrodas Maskavā; iemeslus aizturēšanai nezinot

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Viens no organizācijas «Nepilsoņu kongress» līderiem Aleksandrs Gapoņenko, kurš piektdien tika aizturēts Moldovā, pašlaik atrodoties Maskavā; iemesli, kāpēc Gapoņenko tika aizturēts, nav zināmi.

Gapoņenko aģentūrai BNS apstiprināja, ka piektdien Moldovā viņš esot ticis aizturēts un ar varu nosūtīts uz Maskavu. Runājot par iemesliem, kāpēc viņu aizturēja, Gapoņenko teica, ka tie neesot zināmi, vienlaikus pēc aizturēšanas tika pateikts, ka viņu sūtīs uz Maskavu, lai arī viņš teica, ka gribot mājās - Latvijā.

Viņš pašlaik atrodoties Maskavā, meklējot naudu ceļam atpakaļ uz Latviju. Maskavā prokrieviskais aktīvists neesot pratināts.

Gapoņenko pieļāva, ka iemesls viņa aizturēšanai esot tas, ka Latvijas specdienesti esot Moldovas dienestiem norādījuši, ka viņš ir terorists.

Jau ziņots, ka piektdien aizturēts Gapoņenko, kurš bija ielidojis Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā, lai parakstītu uzņēmējdarbības līgumus ar vietējiem uzņēmējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu