Ģimenes ārsti pieprasīs straujāku algas kāpumu nākamgad

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) šodien vienojās pieprasīt Veselības ministrijai (VM) straujāku algu kāpumu no nākamā gada. LĢĀA prezdiente Sarmīte Veide šodien asociācijas biedru sapulcē norādīja, ka patlaban ārsta vidējā alga ir 847 eiro pirms nodokļu nomaksas, un arī nākamgad alga saglabāsies tādā pašā līmenī.

«Mediķu arodbiedrība ir samierinājusies ar algu pieaugumu 5% apmērā, bet es aicinātu balsot par algu pieaugumu 10% apmērā,» teica Veide un teju visi LĢĀA biedri nobalsoja par šo priekšlikumu.

Veide pauda pārliecību, - ja jau VM atrada papildus 10 miljonu eiro, tad nebūs problēmu atrast vēl papildus 10 miljonu eiro, lai mediķu algām nodrošinātu 10% pieaugumu solīto 5% vietā.

LĢĀA vadītāja arī kritizēja vakardienas Saeimas komisijas lēmumu palielināt algas ministriem un deputātiem. «Tas tiešām ir dziļš nihilisms. Turklāt šajā gadījumā runa nav par 40 eiro, bet 600-700 eiro lielāku atalgojumu,» teica Veide.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu