Muceniekos mītošie patvēruma meklētāji apgūst ievadkursu par Latviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Biedrība «Patvērums «Drošā māja«» Muceniekos mītošajiem patvēruma meklētājiem līdz nākamā gada janvārim pasniegs ievadkursu par Latviju, informēja Kultūras ministrijā.

Šī pakalpojuma sniedzējs tika izraudzīts Kultūras ministrijas izsludinātā konkursā. Kopumā konkursā pieteicās divi pretendenti. «Patvēruma «Drošā māja«» izteiktais piedāvājums - 23 851 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), - atzīts par saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

Konkursa otra pretendenta SIA «Dija» piedāvājums atzīts par konkursa nolikumam neatbilstošu. Šis konkursa pretendents ievadkursu par Latviju patvēruma meklētājiem piedāvāja sniegt par 21 919 eiro, neieskaitot PVN.

Biedrība uzvarējusi Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā. Konkursa nolikums paredz, ka «Patvērums «Drošā māja«» Muceniekos mītošos patvēruma meklētājus ievadkursā par Latviju izglītos līdz 29.janvārim. Viena mācību grupa ievadkursu par Latviju apgūs piecu nedēļu laikā. Nedēļā plānota viena nodarbība. Kopumā tiks apmācītas četras grupas.

Mācību kurss ietver vispārīgu informāciju par Latvijas valsti, valsts iekārtu, vēsturi, kultūru un tradīcijām, praktisku informācija par Latviju un pakalpojumiem, informāciju par iekļaušanos sabiedrībā, nediskriminācijas principiem, komunikācijas atšķirībām, reliģiskām atšķirībām, atšķirīgo attieksmi pret konflikta situācijām, lēmumu pieņemšanu, laika izjūtu.

Patvēruma meklētāji tiks informēti arī par dzīvokļu tirgu, par nodarbinātības iespējām Latvijā, par izglītības sistēmu un izglītības apgūšanas iespējām, par interešu grupām, aktivitātēm un brīvā laika pavadīšanas iespējām, par veselības aprūpes sistēmu, par sociālās drošības tīklu Latvijā un par sociālās palīdzības sistēmu.

Jau ziņots, ka Latvija piekritusi uzņemt vairākus simtus bēgļu. Septembra beigās valdība uzklausīja rīcības plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai Latvijā, tomēr vēl nevienojās nedz par finansējumu plāna izpildei, nedz par iestādi, kas atbildēs par bēgļu integrāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu