Vējš saplosa Ventspils slimnīcas jumtu; atceļ ārstu pieņemšanas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: https://twitter.com/AivarsLembergs

Neraugoties uz vēja nodarītajiem postījumiem Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ēkai, masīva ūdens nokļūšana slimnīcas ēkā nav paredzama, informēja SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca» valdes loceklis, galvenais ārsts Dainis Gīlis.

Viņš informē, ka šobrīd nav nepieciešamības veikt pacientu evakuāciju, un slimnīcas personāls izvērtē pacientu izrakstīšanas iespējas un nepieciešamību.

Slimnīcas valdes loceklis Olafs Ķeņģis informē, ka pēc negadījuma par ārkārtas situāciju tika informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, tiks hospitalizēti citās slimnīcās. Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju - no Vasarnīcu ielas puses.

Slimnīcas valde informē, ka jumta segums tika norauts aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas.

Foto: https://twitter.com/AivarsLembergs

Zem skārda jumta pārsega atrodas otrais lēzenais jumts ar bituma segumu, līdz ar to nav paredzama masīva lietus ūdens plūsma slimnīcas telpās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests strādā ar seku likvidēšanu, tāpat slimnīcā strādā pašvaldības policija un būvnieki.

Slimnīcas ēka ir apdrošināta, pēc seku likvidēšanas, tiks veikta vētras nodarīto zaudējumu aprēķināšana.

Ventspils slimnīcai stiprina jumtu

Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcai pirmdien notiek vēja nopostītā jumta atlikušās daļas stiprināšanas darbi, informēja slimnīcas valdes loceklis Dainis Gīlis.

Tāpat turpinās pie slimnīcas esošā stāvlaukuma attīrīšana. Savukārt atbildīgie dienesti par komunikāciju darbu - uzņēmumi «Volts» un «Caverion» - pārbaudījuši elektroapgādes un ventilācijas sistēmas.

Glābšanas darbos avārijas seku novēršanai iesaistīti apmēram 40 cilvēki, tai skaitā VUGD un lielākie Ventspils būvniecības uzņēmumi.

Atceļ pacientu ambulatoro pieņemšanu Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā

Saistībā ar ārkārtas situāciju SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca» atcelta ambulatorā pacientu pieņemšana, informē slimnīca.

Apmeklētāji, kuriem ir pieraksti uz ambulatoro pieņemšanu Acu slimību nodaļā, Ginekoloģijas nodaļā, kā arī pieraksts uz datortomogrāfijas izmeklējumiem, šodien, 30.novembrī, un rīt, 1.decembrī, netiks pieņemti.

Apmeklētāji tiks telefoniski informēti, piedāvājot citu pakalpojuma saņemšanas laiku.

Kā ziņots, spēcīgais vējš šorīt Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ēkai norāvis daļu jumta seguma, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai norauta daļa jumta seguma aptuveni 1900 kvadrātmetru platībā, un tas nokritis uz piecām blakus ēkai novietotām automašīnām,

kurās tobrīd nav bijuši cilvēki. Slimnīcas personāls un pacienti nav apdraudēti, un līdz ar to nav nepieciešama arī viņu evakuācija. Ugunsdzēsēji glābēji turpina darbu notikuma vietā.

Kā uzsvēra VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis, notikušais slimnīcas darbu nav paralizējis. Kādā interneta komentārā paustais, ka slimnīcas traumpunktā esot iekrituši griesti, neatbilst patiesībai, norādīja Ventspils daļas komandieris.

Šorīt līdz plkst.8 ugunsdzēsēji bija saņēmuši četrus izsaukumus saistībā ar lielā vēja radītajiem postījumiem - visi izsaukumi saņemti no Ventspils novada, kur trijos gadījumos koki bija pārkrituši pār ceļa braucamo daļu.

Jau ziņots, ka šorīt līdz plkst.7 spēcīgākais vējš bijis Ventspilī, kur tas brāzmās sasniedzis ātrumu 28 metri sekundē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu