Līdz 2017.gadam atliek «Latvijas Vēstneša» pārveidi par valsts aģentūru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz 2017.gada 1.janvārim tiks atlikta valsts sabiedrības, oficiālā izdevuma «Latvijas Vēstnesis» pārveide par valsts aģentūru, paredz pirmdien Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā.

Šāds lēmums pieņemts, jo 2016.gadā valsts aģentūras «Latvijas Vēstnesis» darbības nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu no valsts budžeta nav iespējams piešķirt.

Par grozījumiem balsoja 78 deputāti, pret - seši opozīcijā esošās partijas «No sirds Latvijai» pārstāvji, savukārt balsojumā atturējās trīs Latvijas Reģionu apvienības deputāti un «No sirds Latvijai» pārstāvis Romāns Mežeckis.

Jautājuma par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu valsts aģentūras «Latvijas Vēstnesis» darbības nodrošināšanai 2017.gadam un turpmākajiem gadiem tiks skatīts valsts budžeta likumprojekta 2017.gadam un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta sagatavošanas un izskatīšanas procesā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu jauno politikas iniciatīvu pieprasījumiem atbilstoši valsts budžeta finansiālajām iespējām.

Plānots, ka no 2017.gada 1.janvāra «Latvijas Vēstnesis» kļūs par tieslietu ministra pārraudzībā esošu valsts aģentūru.

Tieslietu ministrija norāda, ka pašreizējais finansēšanas modelis, kurā oficiālās publikācijas un tās informācijas sistematizēšanas nodrošināšanai valsts budžeta līdzekļi nav paredzēti un to nodrošināšana no «Latvijas Vēstneša» ieņēmumiem nav pareizākais, jo valstij būtu pašai jāsedz ar normatīvo aktu publicēšanu saistītās izmaksas.

Savukārt pārējās oficiālās informācijas publicēšana būtu jānodrošina par tādu maksu, kas nepārsniedz attiecīgās informācijas publicēšanas pašizmaksu.

Par valsts aģentūras «Latvijas Vēstnesis» funkcijām noteikts nodrošināt oficiālā izdevuma izdošanu, ārējo normatīvo aktu un citu tiesību aktu un oficiālo paziņojumu publicēšanu, valsts informācijas sistēmas uzturēšanu, publicētu tiesību aktu sistematizāciju un sistematizētu tiesību aktu bezmaksas pieejamību sabiedrībai.

Tāpat arī «Latvijas Vēstnesim» jāveicina izpratne par normatīvajos aktos noteiktajām privātpersonu tiesībām un pienākumiem, jānodrošina valsts oficiālās informācijas sniegšana portālā «Par likumu un Valsti» («www.lvportals.lv»), nodrošinot žurnāla «Jurista Vārds» un juridiska rakstura literatūras izdošanu, kas aptver visplašāko tematiku – valststiesību, krimināltiesību, administratīvo tiesību, starptautisko un Eiropas tiesību, kā arī tiesu prakses jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu