Probācijas programmu pilnu atjaunošanu atliek līdz 2019.gadam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nepietiekamu valsts budžeta līdzekļu dēļ probācijas programmu pilna atjaunošana tiks atlikta līdz 2019.gadam, pirmdien lēma Saeima.

Iepriekš bija plānots, ka probācijas programmu pilna atjaunošana notiks no nākamā gada 1.janvāra, tomēr, lemjot par priekšlikumiem valsts budžeta izdevumiem 2016.gadam un ietvaram 2016.-2018. gadam, netika atbalstīta pilna finansējuma piešķiršana šīs Valsts probācijas dienesta funkcijas atjaunošanai.

Tieslietu ministrija uzsver, ka funkciju atjaunot pilnā apjomā bez papildu finansējuma nav iespējams, tādēļ probācijas programmu īstenošana visiem notiesātajiem tiks atjaunota pilnā apjomā no 2019.gada 1.janvāra.

Līdz šim noteiktais izņēmums, ka probācijas programmas brīvības atņemšanas iestādēs tiek nodrošinātas gadījumos, kad persona notiesāta par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību, tiek paplašināts, paredzot, ka programmas attieksies arī uz notiesātajiem jauniešiem.

Mērķa grupa izvēlēta, ņemot vērā jauniešu īpatsvaru ieslodzījuma vietās, viņiem noteikto soda ilgumu, resocializācijas vajadzības, kā arī Valsts probācijas dienestam piešķirto valsts budžeta līdzekļu apjomu 2016.gadam un programmu apjomu, ko dienests spēj nodrošināt no piešķirtajiem līdzekļiem.

Grozījumi Valsts probācijas dienesta likumā, ko pirmdien galīgajā lasījumā atbalstīja Saeima, iekļauti nākamā gada valsts budžeta pavadošo likumprojektu paketē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu