DP publiskos informāciju par rīcību terorisma draudu gadījumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd Drošības policija (DP) sagatavo informatīvo materiālu, kas iedzīvotājiem jāņem vērā terorisma draudu gadījumā, noskaidroja DP. Šis informatīvais materiāls būs gatavs tuvākajā laikā un tiks publicēts DP mājaslapā.

Tas nebūs vienīgais materiāls, kas paredzēts iedzīvotājiem saistībā ar ārkārtas gadījumiem. LETA jau ziņoja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) janvārī plāno valsts un pašvaldību iestādēs nogādāt bukletus un plakātus ar informāciju par rīcību ārkārtas gadījumos.

Iekšlietu ministrija (IeM) sākotnēji bija sagatavojusi iedzīvotājiem paredzētu ieteikumu projektu, kurā bija norādīta informācija, kā rīkoties kara gadījumā, tomēr valdība naudu piešķīra VUGD bukletiem un plakātiem. Bukleta projektā mazākā apmērā izskaidrota informācija par rīcību ārkārtas situācijā, taču tajā atšķirībā no IeM sagatavotās informācijas nav minēti vārdi «karš» vai «bruņots konflikts».

Pēc Parīzes terora aktiem DP turpina darboties pastiprinātā režīmā, kas paredz intensīvāku terorisma draudu situācijas monitoringu un informācijas apmaiņu ar ārvalstu partneru dienestiem. Šobrīd terorisma draudu līmenis Latvijā ir zems.

Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu