Bergmanis finansējuma palielināšanu aizsardzībai sauc par milzīgu soli visai nozarei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja tiks apstiprināts budžeta projekts, kāds tika apstiprināts pirmajā lasījumā, tas būs milzīgs solis nozarei, sarunā ar aģentūru LETA pauda aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Viņš norādīja, ka process nebūs viegls, jo saistīts ar cilvēkiem, viņu kapacitāti, kā arī apmācību un dažādiem projektiem, tostarp iepirkumiem. «Ja slēdzam kādu iepirkumu, tas ir ļoti garš process. Jāsaka, ka cilvēki ļoti gaida to visu, un mēs ceram, ka šodien to visu izdosies arī realizēt,» pauda ministrs, vienlaikus norādot, ka Latvija, kā sabiedroto uzņemošā valsts, arī vēlētos uzlabot uzņemšanas apstākļus.

«Ja pieņemsim vidēja termiņa budžetu trim gadiem, mums ir saplānots nepieciešamības līdz 2024.gadam, bet tās nav iecirstas, jo situācijas mainās. Mums ir jādzīvo līdzi laikam, jāveic prioritātes, jo var gadīties, ka jāizceļ lietas, kuras, iespējams, nebija plānots izcelt,» pauda Bergmanis.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā lemj par 2016.gada valsts budžetu, ar to saistītajām izmaiņām nodokļu jomā un citiem jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu