Restaurētā LNMM ēka šodien oficiāli nodota ekspluatācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) restaurētā ēka šodien oficiāli nodota ekspluatācijā. Sākotnēji būvdarbus muzejā bija plānots pabeigt līdz 2015.gada vidum, taču kļuva zināms, ka tie ieilgs apmēram par pusgadu. Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis - LNMM galvenā ēka - bez kapitālā remonta ir kalpojis jau 107 gadus kopš tā atvēršanas dienas 1905.gada 16.septembrī.

Kā apliecināja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte, pirms brīža parakstīts restaurētās ēkas ekspluatācijā nodošanas-pieņemšanas akts.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēka ir nodota ekspluatācijā! Pēc 10 minūtēm sākam preses konferenci. #drīzatklāsiesPosted by Latvijas Nacionālais mākslas muzejs on Tuesday, December 1, 2015

Kā ziņots, šodien plkst.13 plašsaziņas līdzekļu pārstāvji preses konferencē tiks informēti par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) rekonstrukcijas laikā paveikto.

Preses konferencē piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), LNMM direktore Māra Lāce, SIA «Re&Re» ģenerāldirektors Didzis Putniņš, projekta vadītājs Valdis Koks, biroja «Processoffice» arhitekts Vitauts Biekša un būvuzraugs Leonards Dubkēvičs.

Muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta pasūtītājs ir Rīgas domes Īpašuma departaments, būvprojekta autors ir Lietuvas arhitektu birojs «Processoffice», savukārt būvniecības un restaurācijas darbus veica būvfirma «Re&Re». Līgums par LNMM rekonstrukciju, restaurāciju un paplašināšanu starp Rīgas domes Īpašuma departamentu un SIA «Re&Re» tika parakstīts 2013.gada 22.janvārī.

LNMM ēkā tika veikta rekonstrukcija un restaurācija, kuras gaitā līdzās muzejam izbūvēts divstāvu pazemes apjoms ar restaurācijas darbnīcām, noliktavām un trim jaunām izstāžu zālēm.

Projektam kopumā paredzēti vairāk nekā 35 miljoni eiro, no kuriem aptuveni 22 miljoni eiro ir Rīgas domes finansējums, 13,1 miljons eiro - Eiropas Savienības līdzekļi, bet valsts piešķirtais finansējums ir 346 000 eiro.

Jau ziņots, ka sākotnēji būvdarbus muzejā bija plānots pabeigt līdz 2015.gada vidum, taču kļuva zināms, ka tie ieilgs apmēram par pusgadu.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis - LNMM galvenā ēka - bez kapitālā remonta ir kalpojis jau 107 gadus kopš tā atvēršanas dienas 1905.gada 16.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu