Par Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektori ievēlēta Rita Ruduša

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par nesen dibinātā Baltijas Mediju izcilības centra pirmo izpilddirektori kļuvusi Rita Ruduša, informēja Baltijas Mediju izcilības centrā.

Centra valde, kuras sastāvā ir dibinātāju organizāciju pārstāvji no visām trim Baltijas valstīm, sekojot iepriekš apstiprinātai procedūrai, valdes sēdē izvēlējās izpilddirektoru, kura uzdevums būs īstenot organizācijas izvirzītos mērķus mediju apmācībā.

Valdes locekļa Baltijas mediju un filmu skolas pārstāvja Andresa Joesāra izvirzītā kandidāte Ruduša saņēma valdes vienbalsīgu atbalstu. Ruduša ir žurnāliste un redaktore ar starptautisku pieredzi, kas strādājusi gan elektroniskajos, gan drukātajos medijos, un ir viena no Baltijas mediju izcilības centra koncepcijas autoriem.

Jau ziņots, ka, atbildot uz akūtām un konkrētām mediju apmācību vajadzībām Baltijā un cenšoties rosināt triju valstu žurnālistu profesionālo dialogu, vairākas mediju organizācijas un augstskolas 11.novembrī nolēma dibināt Baltijas Mediju izcilības centru.

Centrs ir Latvijā reģistrēta biedrība, un tā mājvieta ir Rīgā, taču savā darbībā tas aptver visu Baltijas reģionu. Centra dibinātāji ir sabiedriskie mediji - Igaunijas ERR un Latvijas Televīzija, kā arī Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs «Re:Baltica», Latvijas Žurnālistu asociācija, Lietuvas Interneta mediju asociācija, Lietuvas Žurnālistikas centrs, Igaunijas Preses izdevēju asociācija, Rīgas Stradiņa universitāte un Tallinas Universitātes Baltijas filmu, mediju, mākslas un komunikācijas skola.

Jau pirmajās divās nedēļās pēc nodibināšanas centrs ir īstenojis pirmo semināru - «Stāsta veidošanas principi ziņu žurnālistikā» -, kuru vadīja pieredzējušais dāņu televīzijas producents Jākobs Fengers. Apmācībās piedalījās televīzijas ziņu žurnālisti un neatkarīgie filmu producenti. Centra tuvākajos plānos ir arī kara žurnālistikas kurss un intervijas iemaņu seminārs.

Centra dibināšanu atbalstījuši Ziemeļvalstu Ministru padome un Dānijas Kultūras institūts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu