Novietojot pārvietojamos radarus tuvu stacionārajiem, mēģinās pārmācīt negodprātīgus šoferus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts policija (VP) papildinājusi pārvietojamo fotoradaru iespējamās atrašanās vietas, šoreiz uzsvaru liekot uz ceļa posmiem dažus kilometrus pirms vai aiz stacionārajām ātruma mērierīcēm. Kā norāda VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, aizvien ir liela daļa autovadītāju, kuri policistu klātbūtnē ievēro ceļu satiksmes noteikumus, tomēr, kad nav policijas klātbūtnes, atļaujas šos noteikumus ignorēt.

Diemžēl tāda braukšanas kultūras iezīme nav retums - bieži autovadītāji ceļu satiksmes noteikumus uzskata par mazāk svarīgiem, tos cenšas ievērot, lai nedabūtu sodu, nevis lai rūpētos par drošību uz ceļiem.

Kā piemēru viņš min autovadītāju braukšanas manieri posmos, kur izvietoti fotoradari. «Pieredze liecina, ka ceļa posmos, kur izvietoti stacionārie fotoradari, daļa autovadītāju mēdz piebremzēt un ātruma mērierīces uztveršanas zonā brauc godprātīgi, ievērojot noteikto kustības ātrumu, taču, tiklīdz fotoradaram pabraukts garām, atļauto kustības ātrumu nereti atkal palielina,» norādīja Krapsis.

Lai preventīvi iedarbotos uz tiem autovadītājiem, kuri pasākuši šādu praksi, VP papildinājusi iespējamās pārvietojamo fotoradaru atrašanās vietas ar posmiem pirms vai aiz stacionārajām mērierīcēm.

VP uzsver, ka šāds lēmums tika pieņemts, arī ņemot vērā to, ka atļautā ātruma pārsniegšana ir viens no ceļu satiksmes negadījumu iemesliem, kas vienlaikus ir arī ietekmējošais apstāklis, kas negadījuma sekas var padarīt par smagām.

VP norāda, ka visi ātruma pārkāpēju «rekordi» ārpus apdzīvotām vietām fiksēti tieši ar policijas pārvietojamiem fotoradariem, kuru atrašanās vieta iepriekš nav paredzama.

Visas iespējamās pārvietojamo fotoradaru atrašanās vietas ir publiski pieejamas VP mājaslapā.

Policijas rīcībā šobrīd ir četri 2008.gadā iegādātie pārvietojamie fotoradari. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcija nodrošina 16 stacionāro fotoradaru darbību. Tuvākajos gados stacionāro un pārvietojamos mērierīču skaits tiks papildināts.

Ātruma pārkāpumus var fiksēt arī policijas automašīnās iebūvētās mērierīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu