Varēs apturēt nelikumīgo televīzijas satura pārraidītāju interneta lapu darbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Turpmāk tiks izvērtēta nepieciešamība Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) piešķirt tiesības apturēt nelikumīgo televīzijas satura pārraidītāju interneta lapu darbību vai ierobežot piekļuvi tām.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, šādu izvērtējumu veiks Kultūras ministrija (KM) sadarbībā ar NEPLP, iesaistot elektronisko sakaru nozari, un gadījumā, ja tiks atzīta nepieciešamība NEPLP piešķirt minētās tiesības, KM līdz 2016.gada 1.jūlijam sagatavos un iesniegs Ministru kabinetā (MK) grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, paredzot iespēju NEPLP noteiktos gadījumos pieņemt lēmumu par piekļuves ierobežošanu interneta mājaslapai.

Savukārt Satiksmes ministrija sadarbībā ar KM, iesaistot elektronisko sakaru nozari, līdz minētajam datumam sagatavos un valdībā iesniegs grozījumus Elektronisko sakaru likumā, paredzot deleģējumu MK noteikt piekļuves ierobežošanas kārtību un pienākumu elektronisko sakaru komersantam vai augstākā līmeņa domēna «.lv» reģistra turētājam veikt piekļuves ierobežošanu.

Tā lēmusi valdība, šodien izskatot informatīvo ziņojumu «Par priekšlikumiem televīzijas pakalpojumu internetā sniedzēju uzraudzības uzlabošanai».

Jautājums par stingrāka regulējuma izstrādes nepieciešamību aktualizēts, lai veicinātu ne tikai televīzijas satura internetā legālas aprites un autortiesību ievērošanu, bet arī aktīvāk uzraudzītu iedzīvotājiem pārraidīto televīzijas programmu kvalitāti un satura atbilstību Latvijas normatīvajiem aktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu