Āboltiņa pagaidām vienīgā «Vienotības» premjera amata kandidāte

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa šovakar partijas valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē vienīgā izvirzīta par iespējamo «Vienotības» premjera amata kandidāti, taču gala lēmumu šajā jautājumā politiskais spēks pieņems līdz 28.decembrim. Kā pēc kopsēdes žurnālistiem pastāstīja «Vienotības» valdes loceklis, Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis, partija savu Ministru prezidenta amata kandidātu virzīs ar saskaņotu valdes un frakcijas lēmumu, kas tiks pieņemts līdz 28.decembrim.

Šadurskis skaidroja, ka balsojums būs atklāts un vārdisks. Šādu lēmumu «Vienotība» pieņems pēc Ziemassvētkiem, bet ne vēlāk par 28.decembri, kas ir datums, kad savu premjera amata kandidātu plāno izvirzīt arī «Vienotības» pašreizējie koalīcijas partneri Zaļo un zemnieku savienība.

Šodienas valdes un frakcijas kopsēdē neviens cits kandidāts netika izvirzīts. «Kandidātu izvirzīšana noslēgusies, un tā ir Solvita Āboltiņa,» norādīja Šadurskis.

Viņš informēja, ka šodien apspriesti arī iespējamie koalīcijas modeļi, bet «taktisko apsvērumu dēļ» politiķis neatklāja šo informāciju. Līdzīgi Šadurskis atbildēja uz jautājumu par to, kā nodrošināt Āboltiņas kandidatūrai vairākuma atbalstu: «Tie ir taktiskas jautājumi, kurus negribu apspriest.»

Kā ziņots, «Vienotības» valde un Saeimas frakcija šovakar bija sanākusi uz kopsēdi, lai izrunātu dažādus iekšējus jautājumus. Partijas līdere

Āboltiņa iepriekš sacīja - nepieciešams saprast, ar cik balsīm no «Vienotības» var rēķināties koalīcija jaunajā valdībā.

Ir būtiski zināt, cik ir cilvēku, kas gatavi strādāt kā komanda, norādīja politiķe. Šo jautājumu šodien arī bija paredzēts pārrunāt partijas iekšienē.

Pašlaik «Vienotība» vēl nav izvirzījusi savu Ministru prezidenta amata kandidātu, uzsverot, ka vispirms nepieciešama diskusija par jaunās valdības darāmajiem darbiem. Kaut arī oficiāli politiskais spēks līdz šim atturējies saukt savus iespējamos premjera amata kandidātus, daudzi par tādu uzskatījuši Āboltiņu.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK

(VL-TB/LNNK) jau paziņojusi, ka neatbalstīs Āboltiņu kā premjera amata kandidāti.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un seši «Vienotības» frakcijas deputāti - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Andrejs Judins, Ints Dālderis un Veiko Spolītis - uzstāj, ka VL-TB/LNNK ir jāturpina strādāt arī jaunajā valdībā. Bez VL-TB/LNNK atbalsta viņi neesot gatavi atbalstīt Āboltiņu kā premjera amata kandidāti.

Sākotnēji visi partneri pauda, ka «Vienotībai» būtu jāizvirza premjera amata kandidāts. Tomēr pēc pirmā partiju konsultāciju raunda ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni Zaļo un zemnieku savienība apliecināja gatavību izvirzīt arī savu Ministru prezidenta amata kandidātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu