Vairāki pareizticīgie un vecticībnieki Rīgā šodien paņēmuši brīvdienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pašvaldība, respektējot pašvaldības institūciju darbinieku ticības brīvību, neapkopo un neatklāj informāciju, cik daudzi šodienu izvēlējušies paņemt kā brīvdienu, lai svinētu pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus, sacīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Vidauskis gan apliecināja, ka šādi darbinieki, kas šodien paņēmuši brīvdienu, pašvaldības iestādēs un institūcijās ir. Viņš arī apgalvoja, ka darba nepārtrauktība tiek nodrošināta - par to atbild katras pašvaldības struktūrvienības vadītājs.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības institūciju un iestāžu darbinieki šodienu var izmantot kā brīvdienu, lai svinētu pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) parakstījis attiecīgu rīkojumu, nosakot, ka 7.janvāri Rīgas pašvaldībā strādājošie var izmantot kā brīvdienu.

Rīkojums izdots, pamatojoties uz likuma «Par pašvaldībām» un Darba likuma normām.

Līdzīga prakse, ļaujot svinēt savas konfesijas Ziemassvētkus, ir arī Rēzeknē, Daugavpilī un citās pašvaldībās, kurās dzīvo daudz pareizticīgo un vecticībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu