Pagājušajā gadā visdāsnāk ziedots «Vienotībai» un «Latvijas attīstībai»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā gadā visdāsnāk ziedots lielākajai koalīcijas partijai «Vienotība» un Saeimā nepārstāvētajai partijai «Latvijas attīstībai».

Saeimā pārstāvētajiem spēkiem un «Latvijas attīstībai» pagājušajā gadā kopumā saziedots 638 158 eiro, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtā un aģentūras LETA apkopotā informācija.

Partijai «Vienotība» saziedoti 221 201 eiro, bet nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) saņēmusi 52 327 eiro.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ziedojumos saņēmusi 38 675 eiro, bet to pārstāvošajām partijām - Latvijas Zemnieku savienībai (LZS) un Latvijas Zaļajai partijai (LZP) - kontos ieskaitīti attiecīgi 33 492 eiro un 22 925 eiro.

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadītajai partijai «No sirds Latvijai» atvēlēti 42 503 eiro, bet Latvijas Reģionu apvienība ziedojumos saņēmusi vien 4725 eiro. Apvienība «Saskaņas centrs» ziedojumos saņēmusi 17 991 eiro, bet apvienības partijai «Saskaņa» pārskaitīts 69 321 eiro.

Tikmēr Saeimā nepārstāvētā partija «Latvijas attīstībai» ziedojumos saņēmusi 134 998 eiro.

Likums paredz, ka kopējās vienas fiziskas personas iemaksas kalendārā gada laikā vienai partijai nedrīkst pārsniegt 50 minimālo mēnešalgu apmēru - 18 000 eiro.

Dažas partijas var saņemt valsts budžeta finansējumu. Neraugoties uz valsts budžeta finansējumu, partiju kases joprojām likumīgi var papildināt ar ziedojumiem un biedru naudām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu