Prezidenta veselības stāvokli vērtē kā apmierinošu; nozīmēta ārsta uzraudzība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis pašlaik ir apmierinošs, taču prezidentam esot nepieciešama ārsta uzraudzība, lai veicinātu atveseļošanās procesu, pavēstīja viņa preses pārstāvis Gusts Kikusts.

Sīkākas ziņas par prezidenta veselības stāvokli Kikusts nesniedza, lai arī likuma «Par Valsts noslēpumu» 5.pantā ir noteikts, ka informācijai par valsts vadītāju veselības stāvokli ir aizliegts piešķirt valsts noslēpuma statusu un ierobežot pieejamību.

Jau ziņots, ka Vējonis šorīt tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā «Gaiļezers». Slimnīcā apstiprināja faktu, ka prezidents ir stacionēts, taču sīkāku informāciju nesniedza. Vēlāk arī Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā apstiprināja, ka Vējonis šorīt devies uz stacionāru, lai nodrošinātu pēc iespējas drīzāku atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Tajā pašā laikā Valsts prezidents turpina pildīt savus amata pienākumus, arī esot stacionārā, taču šonedēļ nepiedalīsies publiskos pasākumos.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka prezidentam tiek veiktas pārbaudes slimnīcas sepses nodaļā.

Prezidentam jau pagājušās nedēļas nogalē saasinājies veselības stāvoklis, tādēļ daži publiskie pasākumi tika pārcelti uz šo nedēļu.

Vējonim šonedēļ bija paredzēta tikšanās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Usupašvili, dalība 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienas pasākumos, dalība Grieķijas vēstnieka Georgija Hadzimihelakis atvadu vizītē, kā arī dalība ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā un dalība Barikāžu aizstāvju laukuma svinīgajā atklāšanā.

Tāpat prezidentam šonedēļ bija paredzēts apmeklēt 1991.gada barikāžu 25.gadadienai veltīto koncertu «Ar domu par rītdienu», Satversmes tiesas tiesneses Daigas Rezevskas svinīgā zvēresta došanas ceremoniju, kā arī piedalīties projekta «Meklējam sirdsmāsiņu» laureātu apbalvošanas ceremonijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu