Rīgā nojaukti vēl trīs grausti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgā kļuvis par vēl trim vidi degradējošām būvēm mazāk, pārliecinājušies Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālisti.

Rīgā, Skandu ielā 7, nojaukta vidi degradējoša būve, kas piederēja SIA «Salmo Invest». Departamenta darbinieki pērn decembra sākumā vizuāli apsekoja būvi un konstatēja, ka tā apvidū neeksistē.

Tāpat demontēts B kategorijas grausts Vēja ielā 33. Tas piederēja SIA «Atbalss». Īpašniece pērn decembrī ar vēstuli informēja Būvju sakārtošanas pārvaldi, ka būve ir nojaukta. Departamenta darbinieki pērn 23.decembrī vizuāli apsekoja to un konstatēja, ka tā apvidū neeksistē.

Nojaukta arī vidi degradējoša būve Robežu ielā 28, kas piederēja privātpersonai. Vēl pērn rudenī departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldes darbinieki vizuāli apsekoja būvi un konstatēja, ka tai pieļauta jumta un sienu daļēja sabrukšana, būves lietusūdens novadīšanas sistēmas detaļu neesamība, netika nodrošināta būves logu ailu noslēgšana vai stiklojuma esamība, pieļauta apdares materiālu nodrupšana un satrupēšana, kā arī netika nodrošināta būves fasādes savlaicīga atjaunošana un krāsošana atbilstoši tās arhitektoniskajam stilam un apkārt esošajai pilsētvides ainavai.

Īpašniece pērn oktobrī pārvaldi informēja, ka būvi nojauks 2016.gada februārī. Tomēr pārvaldes darbinieki 5.janvārī vizuāli apsekoja teritoriju un konstatēja, ka būve apvidū vairs neeksistē.

Kā ziņots, Rīgā ir vairāk nekā 400 ēkas, kas degradē pilsētvidi, apdraud apkārtējo drošību un veselību vai ir neapdzīvotas. Vairāk nekā 90% no tām atrodas privātīpašumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu