Uzticības tālrunim bērni lielākoties stāsta par problēmām ģimenē, ne par attiecībām skolā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Uzticības tālrunim, kas tagad strādā diennakti, bērni lielākoties stāsta par problēmām ģimenē, ne par attiecībām skolā un ar vienaudžiem, informē inspekcija.

«Pieaug zvani par vardarbību ģimenē. Ja mums tradicionāli dominēja jautājumi par vienaudžu attiecībām, tad šobrīd šis samērs mainās, situācija ģimenē laikam tomēr ir kļuvusi sliktāka. Ja tas uztrauc bērnus vairāk nekā tas, kas notiek vienaudžu starpā, tas ir diezgan būtisks rādītājs, ka ģimenē nav īsti labi,» trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā stāstīja inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa. Tas skar attiecības ar vecākiem, tostarp, emocionālo un fizisko vardarbību.

Šobrīd vairāk zvana zēni - 55% no visiem zvanītājiem. «Domāju, ka tas ir liels sasniegums, jo zēniem ir ļoti grūti runāt par savām problēmām,» komentēja Rieksta-Riekstiņa. Tas ienesis izmaiņas arī problēmu lokā, piemēram, vairāk tiek runāts par atkarībām, kas vairāk raksturīgas puišiem.

2015.gadā uz Uzticības tālrunis atbildējis uz 57 603 zvaniem. Zvanītājiem sniegta 17 541 psiholoģiskās konsultācijas. Naktīs gada laikā atbildēts uz 2835 zvaniem.

Pērn speciālisti sagatavojuši 205 dienesta ziņojumus, kad bērni bijuši ar mieru nosaukt vārdu un uzvārdu. 62 gadījumos informācija nodota bērnu tiesību aizsardzības inspektoriem pārbaudes ierobežošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu