Bīstamie grausti. Ko iesāks ar tiem?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgas vadība šodien apsekos vidi degradējošās ēkas Brīvības ielā 78a demontāžas darbus. Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja, ka situācija ar graustiem uzlabojas, bet vienlaikus šādu ēku skaits palielinās.

Viņš teica, ka patlaban Rīgā ir 328 grausti, kā arī 62 objekti, kas degradē vidi, bet nav atzīti par graustiem un bīstamiem objektiem.

Tas nozīmē, ka šādu objektu skaits sasniedz gandrīz 400 ēku.

Pašvaldībai pieder tikai 11 no šiem graustiem, nedaudz vairāk pieder valstij, bet pārējie - privātajiem īpašniekiem.

Pērn sakārtota 141 ēka, pašiem īpašniekiem vai pašvaldības pārstāvjiem tās nojaucot.

Situāciju ļoti ietekmē paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa likme, ko piemēro kopš 2013.gada. Pērn šādā veidā iekasēti 825 tūkstoši eiro.

Rīgas domes pārstāvis arī atgādināja, ka

visa atbildība par ēkas tehnisko stāvokli gulstas uz tās īpašnieka pleciem.

Sāk ēkas nojaukšanu

Jau ziņots, ka lēmums par ēkas Brīvības ielā 78a piespiedu nojaukšanu tika pieņemts janvāra beigās, un šonedēļ sākta objekta nojaukšana.

Pašvaldība kopš 2010.gada vairākkārt lūgusi ēkas īpašniekus sakārtot viņiem piederošo ēku atbilstoši saistošajiem noteikumiem. Neraugoties uz paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmes piemērošanu un administratīvajiem sodiem, ēka atbilstoši administratīvajiem aktiem joprojām netika sakārtota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu