Streļčenoks KNAB darbību pagājušajā gadā vērtē kā labu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālvajāšanai nodevis 16 kriminālprocesus, kas ir par 11 lietām mazāk nekā gadu iepriekš, liecina KNAB informācija.

Prokuratūrai lūgts sākt kriminālvajāšanu pret 33 personām. Pērn sākti 27 kriminālprocesi, bet 2014.gadā sāktas 25 lietas.

Pagājušā gada 31.decembrī KNAB Izmeklēšanas nodaļas lietvedībā atradās 42 krimināllietas. 2014.gadā nodaļas lietvedībā atradās 33 lietas.

Pagājušajā gadā KNAB pieņēma 36 lēmumus par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Tāpat pērn sagatavoti astoņi tiesiskās palīdzības lūgumi.

Streļčenoks KNAB darbību pagājušajā gadā vērtē kā labu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks biroja darbību pagājušajā gadā vērtē kā labu.

Streļčenoks piektdien, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, atzina, ka savu un kolēģu darbu vērtēt ir grūti, tomēr piecu ballu skalā viņš KNAB darbam ieliktu atzīmi četri. «Es vērtētu labi. Tas būtu četri, bet stiprs četrinieks,» viņš sacīja.

KNAB vadītājs norādīja, ka pagājušajā gadā uzlabojies biroja starptautiskais vērtējums, kā arī iedzīvotāju aptaujas liecina, ka sabiedrība ir gatava ziņot gan KNAB, gan citām iestādēm par korupcijas gadījumiem.

Par vienu no skaļākajām krimināllietām pērn Streļčenoks nosauca lietu, kurā par kukuļņemšanu tiek turēts aizdomās bijušais valsts kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» ilggadējais valdes priekšsēdētājs Uģis Magone.

«Tam atvēlēts ievērojams cilvēku un līdzekļu resurss. Es domāju, ka šā gada laikā to lietu arī nodosim,» viņš teica.

Jau ziņots, ka KNAB pagājušajā gadā uzsācis 27 kriminālprocesus, liecina biroja darbības rezultāti 2015.gadā.

Kopumā KNAB Izmeklēšanas nodaļas lietvedībā uz pagājušā gada 31.decembri atradās 42 krimināllietas, kas ir deviņām vairāk nekā 2014.gadā, piektdien žurnālistus informēja KNAB pārstāve Agita Znotiņa.

Birojs pērn uzsācis 27 kriminālprocesus, tostarp kriminālvajāšanai nosūtīti 16 no tiem. Pagājušajā gadā KNAB pabeidzis 83 resoriskās pārbaudes un pieņēmis 36 lēmumus par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu.

Izpildīti astoņi tiesiskās palīdzības lūgumi, kas ir saņemti no ASV, Nīderlandē, Čehijā, Lietuvā, Zviedrijā un Vācijā.

KNAB piektdien rīkoja preses brīfingu, lai informētu par biroja darbības rezultātiem pagājušajā gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu