KNAB: pēc Saeimas un EP vēlēšanām ziedojumu apmērs partijām ir krietni sarucis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc 2014.gadā notikušajā Saeimas un Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām pagājušajā gadā ziedojumu apmērs partijām un to apvienībām ir krietni sarucis, secinājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

2014.gadā politiskie spēki kopumā ziedojumos bija saņēmuši 5 211 470 eiro, savukārt 2015.gadā vien 830 337 eiro.

KNAB norāda, ka šāda statistika uzskatāmi parāda to, ka ziedošanas prakse nemainās un joprojām lielākie finanšu līdzekļi tiek ziedoti īsi pirms vēlēšanām, savukārt citā laikā tie ir salīdzinoši mazi.

Kopumā pērn birojs pieņēmis 29 lēmumus administratīvā pārkāpuma lietās, uzliekot partijām naudas sodu 8 070 eiro apmērā. Pieņemts viens lēmums par pretlikumīgi izlietotā valsts budžeta finansējuma atmaksāšanu valsts budžetā summas 33 177,74 eiro apmērā, par ko šobrīd notiek tiesas process.

KNAB pieņēmis 18 lēmumus par to, ka partijām un to apvienībām valsts budžetā jāatmaksā pretlikumīgi finanšu līdzekļi kopumā 76 859,89 eiro apmērā.

Piektdien KNAB rīko preses brīfingu, lai informētu par biroja darbības rezultātiem pagājušajā gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu