Straujuma plāno izpirkt 11 viņai pasniegtās dāvanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Atstājot amatu, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) plāno izpirkt 11 viņai pasniegtās diplomātiskās dāvanas, pastāstīja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga. Dāvanu vērtība ir dažāda - ir pāris desmiti eiro, vairāki desmiti eiro, kā arī dāvana, kas pārsniedz 100 eiro robežu.

Dārgākā no dāvanām ir kādreizējā Polijas Ministru prezidenta Donalda Tuska dāvinātais rotu komplekts - krelles un rokassprādze. Tiks izpirkta arī Agneses Zeltiņas rotaslietu kolekcija, ko valdības vadītājai uzdāvinājusi ASV uzņēmēju delegācija Latvijā - tās vērtība ir 60 eiro. Straujumas īpašumā nonāks arī Itālijas vēstnieka Latvijā dāvinātā zīda šalle, kuras vērtība ir 30 eiro, Čehijas prezidenta Miloša Zemana dāvināts melns ādas maks un Ķīnas pilsētas Sudžou mēra dāvināta izšūta zīda somiņa, kuras vērtība ir 25 eiro.

Straujuma vēlas izpirkt arī 50 eiro vērto Latvju enciklopēdijas sējumu, ASV viceprezidenta Džo Baidena dāvāto stikla trauku ar ģerboni un parakstu, kas novērtēts 25 eiro vērtībā, kā arī Vācijas kancleres Angelas Merkeles dāvāto Meisenes porcelāna trauciņu tējai, kura vērtība ir 30 eiro.

Premjerministres īpašumā nonāks arī Rusiko Chikvaidzes glezna, kuras vērtība ir 20 eiro.

Kopumā Straujumas izpērkamo dāvanu summa būs 470 eiro.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka dāvanas saņēmējs līdz amata pienākumu pildīšanas beigām vai triju mēnešu laikā pēc amata pienākumu pildīšanas beigām ir tiesīgs iesniegt dāvanu novērtēšanas komisijai iesniegumu par dāvanas izpirkšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu