Tiesībsarga amatam plāno virzīt Bērziņu-Ruķeri; atkārtoti arī Jansonu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiesībsarga amatam partija «Vienotība» plāno virzīt Eiropas Noziedzības novēršanas tīkla vadītāju Ilzi Bērziņu-Ruķeri, savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Nacionālā apvienība (NA) Saeimā iesniegusi līdzšinējā tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, noskaidroja aģentūra BNS.

Nākamā tiesībsarga kandidatūras ir jāizvirza līdz sestdienai, 6.februārim.

Iesniegumu par Jansona atkārtotu apstiprināšanu amatā parakstījuši pieci deputāti - Inese Laizāne, Gaidis Bērziņš, Jānis Dombrava no NA, kā arī Augusts Brigmanis un Edgars Putra no ZZS.

Savukārt aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka «Vienotība» plāno iesniegt Bērziņas-Ruķeres kandidatūru.

Tiesībsarga pilnvaru termiņš ir pieci gadi no dienas, kad viņš Saeimā nodevis svinīgo solījumu. Esošais Tiesībsarga biroja vadītājs Jansons zvērestu nodeva 2011.gada 17.martā.

Likums paredz, ka iesniegums par tiesībsarga amata kandidātu iesniedzams Saeimas Prezidijam rakstveidā ne agrāk kā 50 dienas un ne vēlāk kā 40 dienas pirms esošā tiesībsarga pilnvaru termiņa beigām. Kandidātu var izvirzīt vismaz pieci Saeimas deputāti.

Par tiesībsargu var apstiprināt Latvijas pilsoni ar nevainojamu reputāciju, kurš ir sasniedzis 30 gadu vecumu, kuram ir augstākā izglītība, kuram ir zināšanas un praktiskā darba pieredze tiesību aizsardzības jomā un kurš atbilstoši likuma prasībām ir tiesīgs saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam. Par tiesībsargu nevar apstiprināt pilsoni ar dubultpilsonību.

Jaunu tiesībsargu ir jāapstiprina Saeimai ne agrāk kā 20 dienas un ne vēlāk kā 10 dienas pirms esošā tiesībsarga pilnvaru termiņa beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu