Mārcienas pamatskolu pārveidos par sākumskolu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā demogrāfisko situāciju Mārcienas pagastā, straujo izglītojamo skaita samazinājumu pamatskolā pēdējo piecu gadu laikā, apvienoto klašu īpatsvaru, nepietiekošo valsts finansējumu pedagogu darba samaksai, sākot ar 2016.gada 1.septembri līdzšinējā Mārcienas pamatskola pāries sākumskolas statusā. Šī būs pirmā šāda tipa skola novadā, aģentūra BNS pavēstīja Madonas novada domē.

Mācības turpmāk tiks organizētas 1.-6.klases skolēniem un pirmsskolas audzēkņiem. Šī būs pirmā šāda tipa skola novadā.

Šajā mācību gadā Mārcienas pamatskolā zinības apgūst 35 bērni, netika nokomplektēta 7. un 8. klase. Pavasarī skolā gaidāms pēdējais izlaidums 9.klasei (7 bērni) , tāpat atvadas no skolas jāteic 6.klases (4 bērni) audzēkņiem.

21. janvārī Mārcienas pamatskolā viesojās arī novada pašvaldības pārstāvji- Izglītības un jaunatnes komitejas locekļi, lai situāciju pārrunātu gan ar pedagogiem, gan audzēkņu vecākiem. Kā stāsta Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne, process par mācību iestādes statusa maiņu uzsākts jau 2014.gada februārī, līdz ar to sabiedrība šo domu ir pieņēmusi un izpratusi.

Pašvaldība veiks ieguldījumus infrastruktūras sakārtošanā, gan pirmsskolā, gan sākumskolā, lai nodrošinātu optimālus mācību apstākļus. Tāpat jācer, ka iedzīvotāji novērtēs to, ka saglabāta pirmsskolas un sākumskolas pieejamība tuvu mājām, kas ir viens no pašvaldības uzdevumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu