Rīgas domes darbinieki pērn devušies 51 vizītē uz NVS valstīm un Ķīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dažāda ranga Rīgas domes darbinieki pagājušajā gadā kopumā devušies 51 vizītē uz Krieviju, citām Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) dalībvalstīm un Ķīnu. Šādu informāciju pēc Drošības policijas (DP) pieprasījuma apkopojusi Rīgas dome.

Rīgas domes darbinieki pērn 27 reizes apmeklējuši Krieviju, bet 12 reizes Baltkrieviju. Pārējie braucieni bijuši uz Azerbaidžānu, Ķīnu, Tatarstānu un Moldovu.

Komandējumos devies gan pats Rīgas mērs, gan domes deputāti, gan departamentu, Rīgas Pašvaldības policijas un citu institūciju pārstāvji.

Atsevišķi darbinieki ārvalstis apmeklējuši vairākkārt.

Visvairāk vizītēs devusies Rīgas domes priekšsēdētāja padomniece Iveta Sers - viņa Krieviju apmeklējusi 16 reizes.

Viņas vizīšu mērķi definēti kā Rīgas pilsētas pašvaldības interešu pārstāvniecības nodrošināšana.

Vizīšu mērķi bijuši visdažādākie. Ušakovs, piemēram, kādā no vizītēm Maskavā piedalījies Starptautiskā Pareizticīgo tautu vienotības fonda balvas pasniegšanas ceremonijā, savukārt Rīgas Pašvaldības policijas galvenais speciālists stratēģiskās plānošanas jautājumos Raimonds Rublovskis Maskavā apmeklējis Eiropas Džudo savienības organizētu pasākumu par džudo apmācības ieviešanas perspektīvām Eiropas valstu bruņotajos spēkos un policijā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) pēc DP pieprasījuma 5.janvārī izdeva rīkojumu pašvaldības darbiniekiem un deputātiem apkopot informāciju par 2016.gadā plānotajiem komandējumiem uz Krieviju, Baltkrieviju, citām NVS dalībvalstīm un Ķīnu, kā arī apkopot ziņas par iepriekš notikušajām oficiālajām un neoficiālajām vizītēm šajās valstīs.

Pašvaldības darbiniekiem un domes deputātiem šīs ziņas bija jāiesniedz Rīgas domes sekretariātam, lai sekretariāts informāciju apkopotu un nodotu DP, kurai tā esot nepieciešama pretizlūkošanai.

DP norādījusi, ka informācijas iegūšana un analīze par amatpersonu ceļošanu uz ārvalstīm ir šo pasākumu kopuma nozīmīga daļa.

Ņemot vērā, ka diskrētums veicina pretizlūkošanas un valsts noslēpuma aizsardzības pasākumu efektivitāti, DP plašākus komentārus šajā jautājumā nesniedz, tostarp netiek atklāts, vai šāda informācija pieprasīta arī citām pašvaldībām un valsts iestādēm. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka

šāda informācija Rīgas pašvaldībai ir pieprasīta pirmo reizi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu