NBS atļaus iznīcināt dronus, kas apdraudēs militāros lidlaukus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris vai viņa pilnvarota persona varēs pieņemt lēmumu par bezpilota gaisa kuģa (drona) vai kāda cita veida lidaparāta, kas nav klasificējams kā gaisa kuģis, piespiedu nosēdināšanu vai iznīcināšanu, liecina otrdien, 9.februārī, valdībā skatāmie likumprojekta «Par aviāciju» grozījumi.

Aizsardzības ministrija informē, ka

bezpilota gaisa kuģi apdraud militāros lidlaukus un aviācijas poligonus, kā arī rada nekontrolētas izlūkošanas darbības riskus

un objekta drošības integritātes apdraudējumu.

Tā kā pret bezpilota gaisa kuģiem, kas pārkāpj noteiktos lidojumu aizliegumus, NBS savas kompetences ietvaros var vērsties tikai militāro objektu ietvaros, bet šādu bezpilota gaisa kuģu vadītāji (pārkāpēji) atrodas ārpus militārajiem objektiem, ir nepieciešama visaptveroša atbildīgo institūciju iesaiste.

Līdz ar to likumprojektā paredzētie Ministru kabineta noteikumi (indikatīvi) ietvers kārtību, kādā notiks pārkāpēja bezpilota gaisa kuģa identifikācija ar NBS tehniskajiem līdzekļiem un nepieciešamības gadījumā arī iznīcināšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu