Rīt Salaspilī un Stopiņu novadā Zemessardzei sāksies civilmilitārās sadarbības mācības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīt, 8.februārī, Salaspilī un Stopiņu novadā Zemessardzei notiks civilmilitārās sadarbības mācības, informēja Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Laikā no 8. līdz 11.februārim mācības notiks Stopiņu novadā, Zemessardzes 19.nodrošinājuma bataljona bāzē, bet 12.februārī Salaspils pilsētas teritorijā paredzēta praktisko uzdevumu veikšana. Mācību dalībnieki būs tērpti kaujas formas tērpos, bruņoti ar triecienšautenēm, bet bez munīcijas. Izspēlējot mācību situācijas, tiks iesaistīti arī civilā apģērbā ģērbušies karavīri no citām bruņoto spēku vienībām.

Mācībās piedalīsies 17 dalībnieki, to vidū karavīri un zemessargi no 3.Zemessardzes novada vienībām, pa vienam karavīram no 2.Zemessardzes novada un Zemessardzes štāba, kā arī četri ASV karavīri.

Dalībniekiem mācību laikā paredzēts apgūt civilās informācijas menedžmentu, civilās situācijas novērtējumu, civilmilitārās sadarbības lomu kaujas operācijās apdzīvotās vietās, kā arī tiks uzlabotas iemaņas hibrīdkara situācijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu