Koalīcija cer no diviem tiesībsarga amata kandidātiem izraudzīties labāko

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc abu tiesībsarga amata kandidātu uzklausīšanas koalīcija cer izraudzīties šim amatam atbilstošāko, pēc koalīcijas sadarbības padomes sanāksmes teica Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis Armands Krauze.

«Ir divi kandidāti. Mēs diskutēsim un nonāksim pie viena kandidāta, un labāko virzīsim tālāk,» teica Krauze.

Arī nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK Saeimas frakcijas līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš uzsvēra, ka divu kandidātu esamība tikai vairo konkurenci un tā ir normāla prakse. Abiem kandidātiem būs iespēja paust savu redzējumu un atbildēt uz politiķu jautājumiem.

Jau ziņots, ka apstiprināšanai tiesībsarga amatā uz otro termiņu izvirzīta pašreizējā tiesībsarga Jura Jansona kandidatūra un arī bijusī Valsts policijas speciāliste Ilze Bērziņa-Ruķere ir piekritusi kandidēt uz šo amatu. Bērziņu-Ruķeri šim amatam izvirzījusi «Vienotības» pārstāve Inese Lībiņa-Egnere, bet Jansonu - nacionālās apvienības un Zaļo un zemnieku Saeimas frakcijas deputāti.

Tiesībsarga Jansona pašreizējais pilnvaru termiņš noslēdzas 2016.gada 16.martā, liecina Tiesībsarga biroja mājaslapā publicētā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu