Kučinska valdības deklarācija: izsmeltas Latvijas iespējas uzņemt papildu bēgļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Topošās Māra Kučinska (ZZS) valdības deklarācijas projektā tiek uzsvērts, ka Latvija ir izsmēlusi iespējas uzņemt valstī papildu patvēruma meklētājus caur Eiropas Savienības (ES) patvēruma meklētāju pārvietošanas mehānismu, tomēr kategorisks «nē» jaunu bēgļu uzņemšanai nav pateikts, norādot, ka to var darīt brīvprātīgi.

Deklarācijas noslēdzošajā variantā norādīts, ka, respektējot jau pieņemtos Latvijas valdības lēmumus saistībā ar ES solidaritātes mehānismu, valdība īstenos to praktisko realizāciju, rūpējoties par imigrācijas radīto risku un negatīvo seku būtisku mazināšanu.

«Balstoties uz Latvijas integrācijas un administratīvās kapacitātes apstākļiem, uzskatām, ka ar līdzšinējiem lēmumiem Latvija ir izsmēlusi iespējas uzņemt valstī papildu patvēruma meklētājus Eiropas Savienības patvēruma meklētāju pārvietošanas mehānisma ietvaros. Tamdēļ, attiecībā uz fizisku personu pārdali starp ES dalībvalstīm un pārvietošanu no trešajām valstīm, atbalstīsim tikai tādu pozīciju, kas pieļauj Eiropas Savienības dalībvalstīm brīvprātīgi uzņemt patvēruma meklētājus, bet nerada pienākumu vai spiedienu to darīt,» teikts topošās valdības deklarācijas projektā.

Dokumentā solīts izvērtēt ikvienu Latvijā nonākušu patvēruma meklētāju, ņemot vērā valsts drošības, sabiedriskās kārtības un iekļaušanās aspektu.

Deklarācijas pašreizējo variantu nav paredzēts īpaši mainīt, ja vien kāds no sadarbības partneriem nepamanīs kādu kļūdainu formulējumu, kuru būs nepieciešams vēl rediģēt, aģentūrai LETA sacīja Kučinskis. Valdības deklarāciju paredzēts parakstīt 11.februārī, tajā pašā dienā, kad iecerēts balsojums par Kučinska topošās valdības apstiprināšanu.

Kā ziņots, koalīcijas pārstāvji 8.februārī vienojās par topošās valdības deklarācijas un koalīcijas sadarbības līguma saturu, žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju pārstāvju tikšanās pastāstīja Kučinskis.

Iepriekš starp atsevišķiem koalīcijas partneriem bija nevienprātība, kādā veidā formulēt Latvijas noraidošo pozīciju par bēgļu uzņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu