Pieprasa 96 300 eiro, lai šogad vēl 30 Rīgas bezpajumtniekiem sniegtu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šā gada Rīgas pašvaldības budžeta grozījumos Rīgas domes Labklājības departaments pieprasījis papildu finansējumu 96 300 eiro, lai varētu iepirkt papildu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu 30 personām.

Kā Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē uzsvēra departamenta direktore Irēna Kondrāte, šis priekšlikums saistīts ar specifiskās sabiedrības grupas - bezpajumtnieku - dzīves kvalitātes uzlabošanu. Šo pakalpojumu papildus 30 vietām plānots iepirkt no 1.maija.

Būtiska nozīme naktspatversmju klientu sociālai integrācijai sabiedrībā ir sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanai, skaidro pašvaldībā. Sniedzot šo pakalpojumu, darbā ar klientiem tiek īstenota sociālās rehabilitācijas programma personu integrācijai sabiedrībā. Sociālajā rehabilitācijā iekļauts sociālo prasmju un darba prasmju attīstīšanas pasākumu kopums saskaņā ar katram klientam individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas plānu. No 2014.gada līdz šim brīdim sociālās rehabilitācijas pakalpojumu pašvaldībā sniedz divas līgumorganizācijas - biedrība «Labā cerība», kas piedāvā 10 sieviešu un 18 vīriešu vietas, un biedrība «Integrācija sabiedrībai» ar 20 vīriešu vietām.

2015.gadā šo pakalpojumu kopā saņēma 109 personas, no tām 35 personas sociālās rehabilitācijas rezultātā ir atjaunojušas savas sociālās prasmes dzīvot patstāvīgi, norāda pašvaldībā. Savukārt 2014.gadā SRC pakalpojumu saņēma 100 personas, no tām 25 ir atjaunojušas savas sociālās prasmes dzīvot patstāvīgi.

Veicot grozījumus šā gada pašvaldības budžetā, plānots arī Labklājības departamentam samazināt pašvaldības dotāciju par 96 702 eiro saiatībā ar SIA «Rīgas pilsētbūvnieks» paaugstinātām nomas maksām, kuras ietekmē sociālo pakalpojumu sniedzējus. Tādēļ šo summu plānots pārcelt uz domes Mājokļu un vides departamenta budžetu.

Precizējot Labklājības departamenta ieņēmumus, tie budžeta grozījumos palielināsies par 5698 eiro. Plānots, ka, apstiprinot grozījumus budžetā, pieaugs arī pašvaldības dotācija Labklājības departamentam saistībā ar 2015.gada beigās noņemtā valsts finansējuma atgriešanu - par 251 519 eiro.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja šodien akceptēja minētos priekšlikumus grozījumiem pašvaldības šā gada budžetā. Šie un citi grozījumi vēl būs jāapstiprina deputātiem Rīgas domes sēdē.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn 15.decembrī pieņēma pašvaldības 2016.gada budžetu, kas tika plānots ar ieņēmumiem 809,5 miljonu eiro apmērā un izdevumiem 810,2 miljonu eiro apmērā, līdz ar to deficīts plānots ap 668 900 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu