Palielina pabalstus nacionālajiem partizāniem un barikāžu laikā bojā gājušo tuviniekiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem un barikāžu laikā bojā gājušo personu radiniekiem palielinās pabalstus, otrdien lēma valdība.

Nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem un barikāžu laikā bojā gājušo personu radiniekiem pašreizējais pabalsts ir 71,14 eiro (50,00 lati). Pabalsta apmērs kopš tā noteikšanas brīža – 2005.gada nav mainījies, tāpēc ņemot vērā dzīves dārdzības pieaugumu tika pieņemts lēmums paaugstināt pabalsta apmēru.

Šai laika periodā valsts pensijas tika paaugstinātas tās indeksējot, bet šie pabalsti ir palikuši nemainīgi. Tādēļ, lai nodrošinātu lielāku atbalstu pabalsta saņēmējiem, ir nolemts pabalstu palielināt un noteikt 100 eiro mēnesī.

Pabalstiem barikāžu laikā bojā gājušo personu radiniekiem šogad un turpmākajos gados nepieciešami 3,4 tūkstoši eiro katru gadu. Savukārt pabalstiem Nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem šogad un turpmākajos gados katru gadu būs nepieciešams 121 tūkstotis eiro katru gadu.

Saskaņā ar likumprojektiem, Aizsardzības ministrijai pabalsti jānodrošina piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros budžeta programmā «Militārpersonu pensiju fonds».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu