Saistībā ar nepamatotu kriminālprocesu tiesa par labu Mamikinam liek maksāt 1741 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma, ka juristam Mihailam Jofem jāmaksā Eiropas Parlamenta deputātam Andrejam Mamikinam 1741 eiro par morālo kaitējumu un zaudējumiem.

Tiesa no Joffes nolēma piedzīt Mamikina labā 800 eiro morālo kompensāciju, 479 eiro zaudējumus un 461 eiro tiesāšanās izdevumus.

Pilns spriedums būs pieejams 23.februārī.

Kā iepriekš paskaidroja Mamikins, 2009.gada 23.janvārī raidījumā «Bez cenzūras», kuru savulaik vadīja Mamikins, bija aicināti viesi, kas stāstīja par to, kā viņi vērsušies pēc juridiskās palīdzības «Maskavas namā», bet tikuši piekrāpti.

Viena no raidījuma dalībniecēm norādīja, ka vērsās pie galvenā jurista - Jofes -, lai pārdotu nekustamo īpašumu, tomēr beigās atklājās, ka iztrūkums bija teju 130 000 eiro. Jofe uzskatīja, ka Mamikins kā žurnālists ir cēlis viņam neslavu, tāpēc pret Mamikinu tika ierosināts kriminālprocess.

Lai arī visas tiesu instances Mamikinu attaisnoja, tiesvedība ilgusi četrus gadus un astoņus mēnešus,

tāpēc Mamikins nolēmis vērsties tiesā pret Jofi civiltiesiskā kārtībā, lūdzot no vīrieša piedzīt 10 000 eiro.

Pirmās instances tiesa parlamentārieša prasību apmierināja daļēji, no Jofes piedzenot 800 eiro, bet no Tieslietu ministrijas - 200 eiro. Mamikins tiesas spriedumu nepārsūdzēja, uzsverot, ka «nauda nebija viņa pašmērķis», taču Jofe nolēma tiesvedību turpināt.

Pēc Mamikina teiktā, tiesā piedzītos līdzekļus viņš plāno ziedot kādam labdarības projektam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu