Ieguldot 127 600 eiro, Rīgā pagarinās Ķengaraga promenādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No Rīgas infrastruktūras fonda tiks piešķirti 127 655 eiro Ķengaraga promenādes - gājēju/veloceliņa «Centrs-Dārziņi» - turpinājuma izbūvei gar Daugavu, šodien vienojās Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas deputāti.

Šogad plānots izbūvēt 500 metrus garu promenādes posmu virzienā uz Dārziņiem. Darbu gaitā plānots izbūvēt gājēju un veloceliņu, uzstādīt gājēju aizsargbarjeras, ceļa zīmes, brauktuvi norobežojošos elementus, kā arī nodrošināt teritorijas labiekārtošanu, nostiprinot nogāzes un izvietojot papildu atpūtas soliņus, atkritumu urnas, veloturētājus.

Labiekārtošanas darbus Ķengaraga promenādē Rīgas Austrumu izpilddirekcija veic jau vairākus gadus. Gar Daugavu vairāku kilometru garumā izveidots gājēju un veloceliņš, kas papildināts ar atpūtas soliņiem, vides objektiem, rotaļu laukumu, putnu novērošanas torni, gājēju tiltiņiem, labiekārtoto Mazjumpravas muižas teritoriju.

Ķengaraga promenādē labiekārtota teritorija kopumā 4,7 kilometru garumā.

2014.gadā veloceliņam tika izveidots pagarinājums no Ķengaraga promenādes līdz Mazjumpravmuižai, bet pērn novembrī tika pabeigts jauns gājēju un veloceliņa turpinājums 630 metru garumā posmā no Mazjumpravas muižas uz Dārziņu apkaimes pusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu