Medvedevs: Krievijai var pietrūkt naudas pretkrīzes plāna realizēšanai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijai var nepietiek naudas, lai īstenotu plānotos pretkrīzes pasākumus, trešdien brīdināja premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Krievijai pusi no valsts ienākumiem nodrošina nafta un gāze, bet naftas cenu straujais kritums radījis riskus valstij otro gadu pēc kārtas nonākt recesijā, ņemot vērā budžeta ienākumu samazināšanos.

«Mēs būsim ārkārtīgi piesardzīgi ar tēriņiem, jo mums var vienkārši nepietikt naudas visām jomām,» tiekoties ar ministriem un augstākā līmeņa amatpersonām sociālo un ekonomisko politiku jautājumos, norādīja Medvedevs.

Janvāra nogalē Krievijas valdība prezentēja pasākumu kopumu ekonomikas atbalstam, ņemot vērā rubļa vērtības samazināšanos pret ASV dolāru.

Kopš tā laika Krievijas mediji publicējuši vairākus pasākumus, kurus paredzēts pieņemt, un valdība rīkojusi vairākas sanāksmes, taču gala lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts.

Trešdien vairāki laikraksti ziņoja, ka amatpersonas gatavojas prezentēt jaunu versiju valdības rīcības plānam ekonomikas un sociālajai stabilitātei.

Jaunākais plāns paredz 828 miljardus rubļu (9,4 miljardus eiro) nodrošināt autorūpniecībai, lauksaimniecībai un medikamentu iegādei, vēsta laikraksts «Vedomosti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu