Slimnīcas plāno atvērt pierakstus uz izmeklējumiem trīs mēnešus uz priekšu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saņemot apstiprinājumu no Nacionālā veselības dienesta (NVD), ka līgumi ar slimnīcām finansiāli nebūs mazāki par pērnā gada līgumiem, slimnīcas plāno atvērt pierakstus uz izmeklējumiem trīs mēnešus uz priekšu.

Kā pastāstīja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs, patlaban slimnīcas strādā, balstoties uz līgumu, kurš noslēgts uz pirmajiem četriem gada mēnešiem. Ņemot vērā, ka plānošanas process bijis ilgs, NVD slimnīcām janvārī piedāvāja līgumus par ambulatorajiem pakalpojumiem noslēgt uz četriem mēnešiem, pastāstīja dienesta pārstāve Māra Āboliņa.

Tā kā līgumi tika parakstīti tikai uz četriem mēnešiem, arī slimnīcas pierakstu uz izmeklējumiem piedāvāja vien mēnesi uz priekšu. Tomēr, saņemot apstiprinājumu, ka valsts finansējums jeb līgums par ambulatorajiem pakalpojumiem slimnīcām nebūs mazāks kā pērn, tās nolēmušas atļaut pacientiem, sākot ar martu, uz izmeklējumiem pierakstīties līdz trīs mēnešiem uz priekšu.

Kalējs pastāstīja, ka slimnīcu vadītāji nonākuši pie secinājuma, ka veikt pierakstu uz izmeklējumiem vairāk par trīs vai četriem mēnešiem uz priekšu «nav jēgas» - pacienti tāpat neatnāk, jo pakalpojums vairs nav vajadzīgs vai ir saņemts citur.

Kā norādīja Āboliņa, NVD līgumus uz visu gadu ar slimnīcām plāno parakstīt tuvākajā laikā.

Nākamā tikšanās starp slimnīcu vadītājiem un NVD plānota aptuveni pēc mēneša.

Jau ziņots, ka 1.februārī Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā dažu stundu laikā uz atsevišķiem izmeklējumiem tika aizpildītas visas valsts kvotētās vietas, aģentūra LETA uzzināja slimnīcā.

Tajā dienā tika atvērts pieraksts uz izmeklējumiem martā - magnētisko rezonansi, datortomogrāfiju, ultrasonogrāfiju un osteodensitometriju. Jau līdz pusdienlaikam bija aizpildītas valsts apmaksātās vietas uz magnētisko rezonansi Latvijas Onkoloģijas centrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu